Olaszos gnocchi paradicsomszósszal és sajttal - Így készül a házi tészta
Ha egy kis olaszos ízvilágra vágysz, akkor ezt az ételt szeretni fogod.

Olaszos gnocchi paradicsomszósszal és sajttal - Így készül a házi tészta
Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

Nyár, vidék – szeretem! (x)

beauty and style

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

12 apró trükk utazáshoz, amivel kétszer annyi holmi fér a bőröndbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rajongasz az olasz konyháért, akkor számodra biztosan ismerősen cseng a gnocchi név. A kis tésztadarabok a mi nudlinkra hasonlít, és bár munkás, nem olyan nehéz elkészíteni. 

Hozzávalók 4 személyre:

Gnocchihoz:

  • 2 db burgonya
  • 1 db tojás
  • 320 g liszt

Paradicsomszószhoz:

  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 250 g paradicsompüré
  • 60 ml víz
  • 0.5 teáskanál oregánó
  • 0.5 teáskanál bazsalikom
  • 0.25 teáskanál só
  • 1 fokhagyma

Tetejére:

  • 250 g mozzarella sajt
  • 60 g parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazék sós, forralt vízbe dobd bele a hámozott burgonyákat. 15 percig főzd, lényegében addig, amíg kicsit megpuhulnak a krumplik. Szárítsd le, és hagyd hűlni a burgonyákat, majd egy villával törd szét őket. Az összetört burgonyákhoz add hozzá a tojást és a lisztet, majd gyúrd össze a hozzávalókat labda formájú tésztává. Alakíts a tésztából hosszabb alakzatokat, mintha kígyók lennének, majd, miután ezzel kész vagy, vágd ketté az összes tésztanyúlványt egy lisztes vágódeszkán. Létre is hoztad a gnocchikat. Dobd a gnocchikat forralt vízbe. A nokedlihez hasonlóan, ha a víz felszínére feljön a sok kis gnocchi, akkor vedd le a gázról az ételt, és szűrd le egy külön edénybe.

 

A sütőt melegítsd elő körülbelül 220 fokra, és egy 20x15 centiméteres tepsit olajozz ki. Egy edénybe rakd bele a paradicsomszósz összetevőit, majd közepes lángon főzd is meg. A tepsibe helyezd el a gnocchikat, öntsd rá a paradicsomszószt, a tetejét pedig szórd meg a mozzarella és a parmezán sajtokkal. A sütőben addig süsd, amíg a tetején a sajt nem lesz aranybarna, ez körülbelül 5-10 percet vesz igénybe.

Ezt is szeretjük