Paradicsomos, tonhalas tésztasaláta, tele minden finomsággal
A sok téli, nehéz étel után üdítően hat a színes, paradicsomos-tonhalas tésztasaláta.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
A tonhalsalátához felhasználhatod a hűtődben vagy a kamrádban megbújó zöldségeket. Ha marad, akár a munkába is csomagolhatsz belőle, és még melegíteni sem szükséges. Diéta esetén sem kell lemondanod erről a finomságról, csak válaszd hozzá a csökkentett szénhidráttartalmú vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát. Turbózhatod még paprikával, olívabogyóval, főtt tojással, és készíthetsz hozzá öntetet.
Paradicsomos-tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg tészta
- 20 dkg konzerv tonhal
- 20 db paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 szál újhagyma
- 1 teáskanál só
- 0.5 db citrom
- 0.5 csokor petrezselyem
- bors
Elkészítés:
A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel ízlés szerint, majd a tonhalat is aprítsd fel.
A tésztát rakd egy tálba, szórd rá a zöldségeket, a halat és a petrezselymet. Locsold meg olívaolajjal és a frissen facsart citromlével. Ízesítsd sóval és borssal, majd az egészet forgasd össze. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor reszelhetsz rá sajtot.

Még több recept