Paradicsomos, tonhalas tésztasaláta, tele minden finomsággal
A sok téli, nehéz étel után üdítően hat a színes, paradicsomos-tonhalas tésztasaláta.

Paradicsomos, tonhalas tésztasaláta, tele minden finomsággal
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tonhalsalátához felhasználhatod a hűtődben vagy a kamrádban megbújó zöldségeket. Ha marad, akár a munkába is csomagolhatsz belőle, és még melegíteni sem szükséges. Diéta esetén sem kell lemondanod erről a finomságról, csak válaszd hozzá a csökkentett szénhidráttartalmú vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát. Turbózhatod még paprikával, olívabogyóval, főtt tojással, és készíthetsz hozzá öntetet.

Paradicsomos-tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 20 dkg konzerv tonhal
  • 20 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 db citrom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel ízlés szerint, majd a tonhalat is aprítsd fel.

A tésztát rakd egy tálba, szórd rá a zöldségeket, a halat és a petrezselymet. Locsold meg olívaolajjal és a frissen facsart citromlével. Ízesítsd sóval és borssal, majd az egészet forgasd össze. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor reszelhetsz rá sajtot.

Ezt is szeretjük