Paradicsomos, tonhalas tésztasaláta, tele minden finomsággal

A sok téli, nehéz étel után üdítően hat a színes, paradicsomos-tonhalas tésztasaláta.

Paradicsomos, tonhalas tésztasaláta, tele minden finomsággal
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tonhalsalátához felhasználhatod a hűtődben vagy a kamrádban megbújó zöldségeket. Ha marad, akár a munkába is csomagolhatsz belőle, és még melegíteni sem szükséges. Diéta esetén sem kell lemondanod erről a finomságról, csak válaszd hozzá a csökkentett szénhidráttartalmú vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát. Turbózhatod még paprikával, olívabogyóval, főtt tojással, és készíthetsz hozzá öntetet.

Paradicsomos-tonhalas tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg tészta
  • 20 dkg konzerv tonhal
  • 20 db paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál újhagyma
  • 1 teáskanál
  • 0.5 db citrom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd fogkeményre bő, sós vízben körülbelül hat-nyolc perc alatt. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le. A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel ízlés szerint, majd a tonhalat is aprítsd fel.

A tésztát rakd egy tálba, szórd rá a zöldségeket, a halat és a petrezselymet. Locsold meg olívaolajjal és a frissen facsart citromlével. Ízesítsd sóval és borssal, majd az egészet forgasd össze. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor reszelhetsz rá sajtot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük