Csirkecombok paradicsomos, tejszínes szaftban sütve: tíz perc valódi munka van csak vele

Mennyei lesz az omlós csirkecomb, ha paradicsomos, tejszínes szaftban sütöd ki.

paradicsomos tejszines csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagyon jól megy a csirkecombhoz a paradicsomos, tejszínes szaft, amelybe elég csak beleforgatni őket, a többi munkát pedig a sütőre bízni. A csirkét sütés előtt egy órával szórd meg sóval és borssal, így az ízek lejutnak a belsejébe, és sokkal finomabb lesz.

Paradicsomos, tejszínes csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 8 csirkealsócomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.

A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egy tepsiben. A paradicsomkonzervet keverd el a tejszínnel, fűszerezd zúzott fokhagymával, oregánóval, kakukkfűvel, és öntsd a tepsiben várakozó húsok tetejére. Forgasd meg a darabokat a szószban, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, egy órára. 

Különleges módon készítheted el a csirkecombokat, ha barna cukorral karamellizálod őket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük