Paradicsomos, sajtos rakott csirkemell: a hús omlós és finom szaftos

A zamatos paradicsom, a sok sajt és a szaftos csirkemell tökéletes harmóniája garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat.

paradicsomos-rakott-csirkemell
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki ne szeretne egy jó rakott ételt? A paradicsomos, csirkés változat sok sajttal kiadós, laktató és ízletes. Érdemes a húst elősütni, hogy ne száradjon ki a sütőben. A csirke szinte magába szívja a fűszerek kellemes aromáját. A fogás nagy előnye még, hogy nincs vele sok munka. 

Paradicsomos, sajtos rakott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, karikázd fel, és főzd 15 percig. Nem baj, ha nem teljesen puha. 
A megtisztított csirkemellet vágd vékonyabb szeletekre, majd ízlés szerint szórd meg sóval, borssal, egy-egy teáskanál oregánóval és bazsalikommal. Kevés olajon süsd a hús mindkét oldalát két-két percig. 
A paradicsompürét ízesítsd zúzott fokhagymával és a maradék zöldfűszerekkel.  

Egy tepsi alját kend ki zsiradékkal, és rakj le egy réteg krumplit, majd egy sor hús következik. A csirkemellekre kenj fűszeres paradicsompürét, és szórd meg sajttal. Folytasd tovább a rétegezést. A tetejére karikázz paradicsomot is, és tedd rá a maradék sajtot. 
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük