Szaftos töltött csirkemell dupla adag sajttal, bazsalikommal és paradicsommal
A mediterrán konyha rajongói imádni fogják a paradicsomos-sajtos csirkemellet.
Ne bonyolítsd túl a hétvégi főfogást! A paradicsomos-sajtos csirkemellért pont az egyszerűsége miatt rajonganak oly sokan. Ez a könnyű, de nagyon zamatos étel még a diétázónak is tökéletes.
Ha kéznél van a kerti grilled, azon süsd meg a húst. Amíg a csirke pirul, készíts mellé köretet ízlésed szerint. Ehhez a fogáshoz a krumpli, a rizs és a saláta is illik.
Paradicsomos-sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 15 dkg mozzarella
- 15 dkg trappista
- 3 paradicsom
- 3 szál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés ideje: 45 perc
A csirkemelleket mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Középen nyisd szét, és kicsit klopfold ki. Ne legyen túl vékony, mert a csirke könnyen kiszárad. Vágj mindegyikbe zsebecskéket, azaz kisebb mélyedéseket. A paradicsomokat szeleteld fel, a sajtot reszeld le, a bazsalikomot aprítsd fel. A csirkemelleket szórd meg sóval és borssal, majd rakd egy olajjal kikent tűzálló tálba.
Rendezd egymás mellé a csirkemelleket. Rakj rájuk bazsalikomot, két-három szelet paradicsomot, kétféle sajtot, és locsold meg kevés vízzel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, a sajt pedig ráolvad és egy kis színt kap, kiveheted a sütőből. Ha túl gyorsan pirul, fedd be alufóliával.