Szaftos töltött csirkemell dupla adag sajttal, bazsalikommal és paradicsommal

A mediterrán konyha rajongói imádni fogják a paradicsomos-sajtos csirkemellet.

Paradicsomos-sajtos csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne bonyolítsd túl a hétvégi főfogást! A paradicsomos-sajtos csirkemellért pont az egyszerűsége miatt rajonganak oly sokan. Ez a könnyű, de nagyon zamatos étel még a diétázónak is tökéletes. 

Ha kéznél van a kerti grilled, azon süsd meg a húst. Amíg a csirke pirul, készíts mellé köretet ízlésed szerint. Ehhez a fogáshoz a krumpli, a rizs és a saláta is illik.

Paradicsomos-sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 15 dkg mozzarella
  • 15 dkg trappista
  • 3 paradicsom
  • 3 szál bazsalikom
  • bors

Elkészítés ideje: 45 perc

A csirkemelleket mosd meg, majd itasd le róluk a nedvességet papírtörlővel. Középen nyisd szét, és kicsit klopfold ki. Ne legyen túl vékony, mert a csirke könnyen kiszárad. Vágj mindegyikbe zsebecskéket, azaz kisebb mélyedéseket. A paradicsomokat szeleteld fel, a sajtot reszeld le, a bazsalikomot aprítsd fel. A csirkemelleket szórd meg sóval és borssal, majd rakd egy olajjal kikent tűzálló tálba.

Rendezd egymás mellé a csirkemelleket. Rakj rájuk bazsalikomot, két-három szelet paradicsomot, kétféle sajtot, és locsold meg kevés vízzel. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, a sajt pedig ráolvad és egy kis színt kap, kiveheted a sütőből. Ha túl gyorsan pirul, fedd be alufóliával. 

Ezt is szeretjük