Rakott padlizsán, ahogy az olaszok készítik: fűszeresen, paradicsomosan, sajtosan

A sütőben sült padlizsán paradicsomszósszal, kétféle sajttal könnyen elkészíthető, ízletes egytálétel.

rakott-padlizsan-olaszosan
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted az olasz konyhát, ezt a szicíliai specialitást feltétlenül készítsd el! A sok paradicsomtól a fogás finom, szaftos lesz. Nem kerül bele hús, mégis laktató, viszont csupa egymással harmonizáló íz keveredik benne. A padlizsánt mindenképp sózd be felhasználás előtt. A rakottast akár a sütés előtti este is összeállíthatod. 

Paradicsomos rakott padlizsán

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db padlizsán
  • 70 dkg paradicsompüré
  • 20 dkg mozzerella
  • 7 dkg parmezán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vékonyan szeleteld fel, sózd be, és pihentesd legalább fél óráig. Közben készítsd el a paradicsomszószt. A vöröshagymát pucold meg, és vágd apróra. Süsd üvegesre kevés olívaolajon, add hozzá a paradicsompürét, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Sózd, borsozd, és kis lángon főzd 10-15 percig.
 

A padlizsánszeleteket öblítsd le hideg víz alatt, és konyharuhával itasd le róluk a nedvességet. Szórd meg kevés liszttel, és olajban süsd mindkét oldalát fél-fél percig. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat. 


Egy tűzálló tál aljára kenj paradicsomszószt, majd rakj le egy réteg padlizsánt, szórd meg reszelt parmezánnal, és rakj rá mozzarellát. Arra mehet a szósz, majd folytasd tovább a rétegezést. A tetejére mehet a maradék paradicsomszósz és a kétféle sajt. Told forró sütőbe, és süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sajtos réteg túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával. Tálalás előtt pihentesd legalább öt percig.
A sült padlizsán mézzel is csábító, egyszerre sós és édes. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük