Rakott padlizsán, ahogy az olaszok készítik: fűszeresen, paradicsomosan, sajtosan
A sütőben sült padlizsán paradicsomszósszal, kétféle sajttal könnyen elkészíthető, ízletes egytálétel.

rakott-padlizsan-olaszosan
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted az olasz konyhát, ezt a szicíliai specialitást feltétlenül készítsd el! A sok paradicsomtól a fogás finom, szaftos lesz. Nem kerül bele hús, mégis laktató, viszont csupa egymással harmonizáló íz keveredik benne. A padlizsánt mindenképp sózd be felhasználás előtt. A rakottast akár a sütés előtti este is összeállíthatod. 

Paradicsomos rakott padlizsán

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 70 dkg paradicsompüré
  • 20 dkg mozzerella
  • 7 dkg parmezán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ág bazsalikom
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt vékonyan szeleteld fel, sózd be, és pihentesd legalább fél óráig. Közben készítsd el a paradicsomszószt. A vöröshagymát pucold meg, és vágd apróra. Süsd üvegesre kevés olívaolajon, add hozzá a paradicsompürét, a bazsalikomot és a kakukkfüvet. Sózd, borsozd, és kis lángon főzd 10-15 percig.
 

A padlizsánszeleteket öblítsd le hideg víz alatt, és konyharuhával itasd le róluk a nedvességet. Szórd meg kevés liszttel, és olajban süsd mindkét oldalát fél-fél percig. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le a felesleges olajat. 


Egy tűzálló tál aljára kenj paradicsomszószt, majd rakj le egy réteg padlizsánt, szórd meg reszelt parmezánnal, és rakj rá mozzarellát. Arra mehet a szósz, majd folytasd tovább a rétegezést. A tetejére mehet a maradék paradicsomszósz és a kétféle sajt. Told forró sütőbe, és süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sajtos réteg túl gyorsan pirulna, fedd le fóliával. Tálalás előtt pihentesd legalább öt percig.
A sült padlizsán mézzel is csábító, egyszerre sós és édes. 

Ezt is szeretjük