Paradicsomos, olívás tészta, avagy a híres Puttanesca pasta mamma-féle receptje
Ha igazi olasz paradicsomos tésztára vágysz, ezt az olívás változatot sem hagyhatod ki.

Paradicsomos, olívás tészta, avagy a híres Puttanesca pasta mamma-féle receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha olyan recepteket keresel, amiket hétköznap gyorsan el tudsz készíteni, és szereted a mediterrán konyhát, ez a paradicsomos-olívás tészta remek választás. A szicíliaiak nagy kedvence, a legenda szerint régen az örömlányok két vendég között ezt dobták össze. Ma is nagyon kedvelt, minden étterem étlapján megtalálható.

Paradicsomos, olívás tészta

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg olívabogyó
  • 3 db filézett szardella
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 db chili
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, rakj bele egy teáskanál sót, majd dobd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le. 
Hevíts egy lábosban olívaolajat, add hozzá a préselt fokhagymát, süsd kis lángon, amíg kis színt kap, és elkezd illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, a chili, az olívabogyó, a szardella, a kapribogyó és az oregánó. Kevergetve párold közepes lángon körülbelül nyolc percig, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd hozzá a tésztát, és süsd össze két perc alatt. Friss petrezselyemmel és bazsalikommal megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük