Paradicsomos, olívás tészta, avagy a híres Puttanesca pasta mamma-féle receptje
Ha igazi olasz paradicsomos tésztára vágysz, ezt az olívás változatot sem hagyhatod ki.

Paradicsomos, olívás tészta, avagy a híres Puttanesca pasta mamma-féle receptje
Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha olyan recepteket keresel, amiket hétköznap gyorsan el tudsz készíteni, és szereted a mediterrán konyhát, ez a paradicsomos-olívás tészta remek választás. A szicíliaiak nagy kedvence, a legenda szerint régen az örömlányok két vendég között ezt dobták össze. Ma is nagyon kedvelt, minden étterem étlapján megtalálható.

Paradicsomos, olívás tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg olivabogyó
  • 3 db filézett szardella
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 db chili
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, rakj bele egy teáskanál sót, majd dobd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le. 
Hevíts egy lábosban olívaolajat, add hozzá a préselt fokhagymát, süsd kis lángon, amíg kis színt kap, és elkezd illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, a chili, az olívabogyó, a szardella, a kapribogyó és az oregánó. Kevergetve párold közepes lángon körülbelül nyolc percig, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd hozzá a tésztát, és süsd össze két perc alatt. Friss petrezselyemmel és bazsalikommal megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük