Paradicsomos, olívás tészta, avagy a híres Puttanesca pasta mamma-féle receptje
Ha igazi olasz paradicsomos tésztára vágysz, ezt az olívás változatot sem hagyhatod ki.

Paradicsomos, olívás tészta, avagy a híres Puttanesca pasta mamma-féle receptje
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha olyan recepteket keresel, amiket hétköznap gyorsan el tudsz készíteni, és szereted a mediterrán konyhát, ez a paradicsomos-olívás tészta remek választás. A szicíliaiak nagy kedvence, a legenda szerint régen az örömlányok két vendég között ezt dobták össze. Ma is nagyon kedvelt, minden étterem étlapján megtalálható.

Paradicsomos, olívás tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg olivabogyó
  • 3 db filézett szardella
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 db chili
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban tégy fel vizet forrni. Amikor elkezd lobogni, rakj bele egy teáskanál sót, majd dobd bele a tésztát. Főzd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha fogkemény, szűrd le, és öblítsd le. 
Hevíts egy lábosban olívaolajat, add hozzá a préselt fokhagymát, süsd kis lángon, amíg kis színt kap, és elkezd illatozni. Mehet hozzá a paradicsom, a chili, az olívabogyó, a szardella, a kapribogyó és az oregánó. Kevergetve párold közepes lángon körülbelül nyolc percig, és sózd, borsozd ízlés szerint. Keverd hozzá a tésztát, és süsd össze két perc alatt. Friss petrezselyemmel és bazsalikommal megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük