30 perces paradicsomos, olajbogyós spagetti: isteni mediterrán fogás
A paradicsomos, olajbogyós spagetti gyors, kiadós, és tele van mediterrán kedvencekkel.

olivas-paradicsomos-teszta
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

Zsírszegény finomság, amitől nem lesz bűntudatod: isteni napindító puding édesszájúaknak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az örömlányok spagettijeként is emlegetik az olívabogyóval gazdagított paradicsomos tésztát, ami régebben elsősorban Nápolyban, Rómában örvendett nagy népszerűségnek. Ma már az egész világon szeretik. Az eredeti puttanescába kapribogyó és szardella is kerül, ezektől válik az étel karakteresebbé. A szardella akár konzerv is lehet. A zöldfűszerek közül elsősorban a bazsalikom, a rozmaring és a petrezselyem illik hozzá. Szénhidrátcsökkentett tésztával diétásabbá teheted.

Paradicsomos, olajbogyós spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg olajbogyó
  • 3 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg kapribogyó
  • 6 g szardella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • zöldfűszerek
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit rakd lobogó vízbe, és dobj hozzá sót. Főzd al dente állagúra körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le és csepegtesd le.
Egy lábosban hevíts olívaolajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá az olaj- és a kapribogyó, a szardella, majd amikor kicsit összeesnek, a feldarabolt paradicsom is. Ízesítsd sóval, borssal, és párold 15 percig.

Forgasd hozzá a spagettit, majd egy merőkanállal tegyél hozzá a tészta főzővizéből is. Süsd össze, és parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva kínáld. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd le róla! 
A paradicsomos-bazsalikomos spagetti még ennél is egyszerűbb, mégsem okoz soha csalódást. 

Ezt is szeretjük