30 perces paradicsomos, olajbogyós spagetti: isteni mediterrán fogás
A paradicsomos, olajbogyós spagetti gyors, kiadós, és tele van mediterrán kedvencekkel.


- 3 őrjítően szexi, dús hatású frizura Brigitte Bardot-tól: a színésznő tudta, hogyan legyen bájosan kócos »
- Segíti a zsírbontást és célzottan formálja az alakot: minden, amit az elektrolipolízisről tudni kell »
- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Az örömlányok spagettijeként is emlegetik az olívabogyóval gazdagított paradicsomos tésztát, ami régebben elsősorban Nápolyban, Rómában örvendett nagy népszerűségnek. Ma már az egész világon szeretik. Az eredeti puttanescába kapribogyó és szardella is kerül, ezektől válik az étel karakteresebbé. A szardella akár konzerv is lehet. A zöldfűszerek közül elsősorban a bazsalikom, a rozmaring és a petrezselyem illik hozzá. Szénhidrátcsökkentett tésztával diétásabbá teheted.
Paradicsomos, olajbogyós spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg olajbogyó
- 3 db paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg kapribogyó
- 6 g szardella
- 2 evőkanál olívaolaj
- bors
- só
- zöldfűszerek
- chili
Elkészítés:
A spagettit rakd lobogó vízbe, és dobj hozzá sót. Főzd al dente állagúra körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le és csepegtesd le.
Egy lábosban hevíts olívaolajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá az olaj- és a kapribogyó, a szardella, majd amikor kicsit összeesnek, a feldarabolt paradicsom is. Ízesítsd sóval, borssal, és párold 15 percig.
Forgasd hozzá a spagettit, majd egy merőkanállal tegyél hozzá a tészta főzővizéből is. Süsd össze, és parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva kínáld. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd le róla!
A paradicsomos-bazsalikomos spagetti még ennél is egyszerűbb, mégsem okoz soha csalódást.
Még több recept