30 perces paradicsomos, olajbogyós spagetti: isteni mediterrán fogás
A paradicsomos, olajbogyós spagetti gyors, kiadós, és tele van mediterrán kedvencekkel.

olivas-paradicsomos-teszta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az örömlányok spagettijeként is emlegetik az olívabogyóval gazdagított paradicsomos tésztát, ami régebben elsősorban Nápolyban, Rómában örvendett nagy népszerűségnek. Ma már az egész világon szeretik. Az eredeti puttanescába kapribogyó és szardella is kerül, ezektől válik az étel karakteresebbé. A szardella akár konzerv is lehet. A zöldfűszerek közül elsősorban a bazsalikom, a rozmaring és a petrezselyem illik hozzá. Szénhidrátcsökkentett tésztával diétásabbá teheted.

Paradicsomos, olajbogyós spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg spagetti
  • 10 dkg olajbogyó
  • 3 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg kapribogyó
  • 6 g szardella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • zöldfűszerek
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A spagettit rakd lobogó vízbe, és dobj hozzá sót. Főzd al dente állagúra körülbelül hét-nyolc perc alatt, majd szűrd le és csepegtesd le.
Egy lábosban hevíts olívaolajat, tedd bele a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg elkezd színesedni. Mehet hozzá az olaj- és a kapribogyó, a szardella, majd amikor kicsit összeesnek, a feldarabolt paradicsom is. Ízesítsd sóval, borssal, és párold 15 percig.

Forgasd hozzá a spagettit, majd egy merőkanállal tegyél hozzá a tészta főzővizéből is. Süsd össze, és parmezánnal, zöldfűszerekkel megszórva kínáld. Ha bírod a csípőset, a chilit se hagyd le róla! 
A paradicsomos-bazsalikomos spagetti még ennél is egyszerűbb, mégsem okoz soha csalódást. 

Ezt is szeretjük