Paradicsomos-kolbászos penne: laktató finomság 30 percen belül
A paradicsomos-kolbászos penne igazi életmentő vacsora egy sűrű nap után: hamar készen van, és nagyon laktató.
A tésztaételek mindig jól jönnek akkor, ha nincs időd vagy kedved túl sokat szöszmötölni a konyhában. A kolbászkarikákkal dúsított, fűszeres paradicsomszószba forgatott penne fél órán belül elkészíthető, laktató étel, amely után biztos, hogy senkinek nem lesz panasza.
Paradicsomos-kolbászos penne
Hozzávalók
- 40 dkg penne
- 40 dkg paradicsomkonzerv
- 10 dkg parmezán
- 1 szál kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 db zöld kaliforniai paprika
- 0.5 db piros kaliforniai paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 szál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben főzd a csomagoláson jelzett ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A kolbászt karikázd fel, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd aranyszínűre. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és a visszamaradt olajon párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. Ha már puha, nyomd bele a fokhagymát, add hozzá a kis csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, és együtt pirítsd egy-két percig.
Ezután öntsd rá a paradicsomkonzervet. Sózd, borsozd, add hozzá a bazsalikomot és a kakukkfüvet, majd közepes lángon főzd össze a ragut 10 perc alatt. Keverd bele először a tésztát, utána a kolbászt, és rottyantsd össze. A tetejére tégy reszelt parmezánt, tálaláskor pedig friss bazsalikomlevelekkel szórhatod meg.
A pennét padlizsánkrémbe forgatva is elkészítheted.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept