Paradicsomos-kolbászos penne: laktató finomság 30 percen belül
A paradicsomos-kolbászos penne igazi életmentő vacsora egy sűrű nap után: hamar készen van, és nagyon laktató.

kolbaszos-paradicosmos-penne
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tésztaételek mindig jól jönnek akkor, ha nincs időd vagy kedved túl sokat szöszmötölni a konyhában. A kolbászkarikákkal dúsított, fűszeres paradicsomszószba forgatott penne fél órán belül elkészíthető, laktató étel, amely után biztos, hogy senkinek nem lesz panasza. 

Paradicsomos-kolbászos penne

Hozzávalók:

  • 40 dkg penne
  • 40 dkg paradicsomkonzerv
  • 10 dkg parmezán
  • 1 szál kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db zöld kaliforniai paprika
  • 0.5 db piros kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 szál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben főzd a csomagoláson jelzett ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A kolbászt karikázd fel, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd aranyszínűre. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és a visszamaradt olajon párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. Ha már puha, nyomd bele a fokhagymát, add hozzá a kis csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, és együtt pirítsd egy-két percig.
Ezután öntsd rá a paradicsomkonzervet. Sózd, borsozd, add hozzá a bazsalikomot és a kakukkfüvet, majd közepes lángon főzd össze a ragut 10 perc alatt. Keverd bele először a tésztát, utána a kolbászt, és rottyantsd össze. A tetejére tégy reszelt parmezánt, tálaláskor pedig friss bazsalikomlevelekkel szórhatod meg.
A pennét padlizsánkrémbe forgatva is elkészítheted.

Ezt is szeretjük