Roppanósra sült, fetás, paradicsomos spárga: a tepsiben sülnek össze a csodás ízek
Az aszalt paradicsom és a feta sajt íze csodásan harmonizál egymással. Különösen finom lesz a végeredmény, ha a sült spárgát bolondítod meg velük.
A roppanósra sült spárga a tavasz egyik legfinomabb szezonális élelmiszere, amely számtalan különböző variációban hódít. A legegyszerűbb és talán a legfinomabb, ha megsütöd. Feta sajttal és aszalt paradicsommal megkoronázva igazán fenséges vacsora készíthető belőle. Ráadásul a kalóriát sem kell számolgatnod.
Fetás, paradicsomos spárga
Hozzávalók
- 50 dkg spárga
- 10 dkg feta sajt
- 8 szem aszalt paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A spárgákat mosd meg, a fás végüket vágd le, és helyezd őket egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. Az aszalt paradicsomokat és a feta sajtot szeleteld fel, és dobd a spárgák közé.
Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd össze a sóval, a frissen őrölt borssal, a citrom héjával és levével, valamint az őrölt korianderrel, majd öntsd vele nyakon a paradicsomos spárgát. Told a tepsit a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a spárga roppanós lesz, a sajt pedig kicsit megolvad.
A spárga parmezános bundában is isteni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció