Roppanósra sült, fetás, paradicsomos spárga: a tepsiben sülnek össze a csodás ízek

Az aszalt paradicsom és a feta sajt íze csodásan harmonizál egymással. Különösen finom lesz a végeredmény, ha a sült spárgát bolondítod meg velük.

Fetás, paradicsomos spárga
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A roppanósra sült spárga a tavasz egyik legfinomabb szezonális élelmiszere, amely számtalan különböző variációban hódít. A legegyszerűbb és talán a legfinomabb, ha megsütöd. Feta sajttal és aszalt paradicsommal megkoronázva igazán fenséges vacsora készíthető belőle. Ráadásul a kalóriát sem kell számolgatnod. 

Fetás, paradicsomos spárga

Hozzávalók

  • 50 dkg spárga
  • 10 dkg feta sajt
  • 8 szem aszalt paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A spárgákat mosd meg, a fás végüket vágd le, és helyezd őket egymás mellé sütőpapírral bélelt tepsibe. Az aszalt paradicsomokat és a feta sajtot szeleteld fel, és dobd a spárgák közé.

Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd össze a sóval, a frissen őrölt borssal, a citrom héjával és levével, valamint az őrölt korianderrel, majd öntsd vele nyakon a paradicsomos spárgát. Told a tepsit a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a spárga roppanós lesz, a sajt pedig kicsit megolvad.
A spárga parmezános bundában is isteni. 
 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük