Paradicsomos, darált hússal töltött kelkáposzta: sütőben sütve még finomabb

A kelkáposzta nem csak főzeléknek jó, darált hússal töltve kiadós és fenséges fogás.

toltott-kelkaposzta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kelkáposzta a fejes és a savanyított káposzta mögött kicsit háttérbe szorult, pedig igazán ízletes ételeket készthetsz belőle. Arról nem beszélve, hogy könnyebben emészthető, továbbá ásvány- és vitamintartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani. Próbáld ki fűszeres darált hússal töltve! Paradicsomszószban főzve még ízletesebb lesz. 

Paradicsomos, darált hússal töltött kelkáposzta

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db kelkáposzta
  • 1 zacskó rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, alaposan mosd meg, a vastagabb eret ki is vághatod. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd három-öt percig, hogy a levelek egy kicsit megpuhuljanak. Öntsd le róluk a vizet, majd csepegtesd le. A rizst is főzd a csomagoláson található ideig. 

A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a rizzsel, a sóval, a borssal, a köménnyel és az oregánóval. Kanalazz a masszából a levelekre, majd tekerd fel. A káposzta végeit jól nyomkodd be. 

Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és öntsd bele a sóval, zúzott fokhagymával, borssal elkevert paradicsomszószt. Rakd rá a tekercseket, és főzd puhára 40-50 perc alatt. Tálaláskor még megszórhatod zöldfűszerrel. 
A kelkáposztafőzeléknek is adj esélyt, a hazai sokkal jobb, mint amilyet a menzán ettél. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük