Paradicsomos, darált hússal töltött kelkáposzta: sütőben sütve még finomabb

A kelkáposzta nem csak főzeléknek jó, darált hússal töltve kiadós és fenséges fogás.

toltott-kelkaposzta
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kelkáposzta a fejes és a savanyított káposzta mögött kicsit háttérbe szorult, pedig igazán ízletes ételeket készthetsz belőle. Arról nem beszélve, hogy könnyebben emészthető, továbbá ásvány- és vitamintartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani. Próbáld ki fűszeres darált hússal töltve! Paradicsomszószban főzve még ízletesebb lesz. 

Paradicsomos, darált hússal töltött kelkáposzta

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db kelkáposzta
  • 1 zacskó rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 üveg paradicsomszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • oregánó
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát szedd leveleire, alaposan mosd meg, a vastagabb eret ki is vághatod. Tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd három-öt percig, hogy a levelek egy kicsit megpuhuljanak. Öntsd le róluk a vizet, majd csepegtesd le. A rizst is főzd a csomagoláson található ideig. 

A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a rizzsel, a sóval, a borssal, a köménnyel és az oregánóval. Kanalazz a masszából a levelekre, majd tekerd fel. A káposzta végeit jól nyomkodd be. 

Egy tűzálló edényt kenj ki zsiradékkal, és öntsd bele a sóval, zúzott fokhagymával, borssal elkevert paradicsomszószt. Rakd rá a tekercseket, és főzd puhára 40-50 perc alatt. Tálaláskor még megszórhatod zöldfűszerrel. 
A kelkáposztafőzeléknek is adj esélyt, a hazai sokkal jobb, mint amilyet a menzán ettél. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük