Ragacsos, paradicsomos csirkeszárnyak: omlós és kellemesen csípős
Ezzel a recepttel biztosan végleg elköteleződsz a csirkeszárny mellett. Fűszeres, ragacsos és kívül ropogós.


- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
A szárnyak nem csak rántva jók, ínyenc paradicsomos pácban is fenségesek lehetnek. A csirkének ez a része ráadásul olcsó. A szárny végeit érdemes eltávolítani, a forgóknál pedig akár ketté is vághatod. Még finomabb lesz a végeredmény, ha a húst már a sütés előtti napon bepácolod.
Paradicsomos csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 dl paradicsompüré
- 2 evőkanál Worchester-szósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. Ízlés szerint szórd be sóval, borssal. A paradicsompürét keverd össze olajjal, mézzel, Worchester-szósszal, ízlés szerint chilivel, majd forgasd bele a szárnyakat. Pácold legalább két órán keresztül, hogy a húst jól átjárják az ízek.
Pihentetés után a csirkeszárnyakat rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és lefóliázva, előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd egy kicsit.
A fokhagymás-parmezános panírban sült csirkeszárny is fantasztikus ebéd lehet.
Még több recept