Ragacsos, paradicsomos csirkeszárnyak: omlós és kellemesen csípős
Ezzel a recepttel biztosan végleg elköteleződsz a csirkeszárny mellett. Fűszeres, ragacsos és kívül ropogós.

ragacsos-paradicsomos-csirkeszarny
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szárnyak nem csak rántva jók, ínyenc paradicsomos pácban is fenségesek lehetnek. A csirkének ez a része ráadásul olcsó. A szárny végeit érdemes eltávolítani, a forgóknál pedig akár ketté is vághatod. Még finomabb lesz a végeredmény, ha a húst már a sütés előtti napon bepácolod.

Paradicsomos csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 dl paradicsompüré
  • 2 evőkanál Worchester-szósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. Ízlés szerint szórd be sóval, borssal. A paradicsompürét keverd össze olajjal, mézzel, Worchester-szósszal, ízlés szerint chilivel, majd forgasd bele a szárnyakat. Pácold legalább két órán keresztül, hogy a húst jól átjárják az ízek.
 

Pihentetés után a csirkeszárnyakat rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, és lefóliázva, előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd egy kicsit. 
A fokhagymás-parmezános panírban sült csirkeszárny is fantasztikus ebéd lehet. 

Ezt is szeretjük