Paradicsomos-csirkés lasagne sok sajttal
Erre is felhasználhatod a hétvégi maradékot
A paradicsomos-csirkés lasagne kiemelkedik a rakott tészták közül.

Paradicsomos-csirkés lasagne sok sajttal
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

6 szuper film a karantén idejére, aminek köze van a divathoz: most van idő megnézni őket »

Ilyen még nem volt: fehér címlappal jelenik meg az olasz Vogue magazin »

3 webáruház, ahonnan be tudsz szerezni kozmetikai alapanyagokat: DIY kencékhez elengedhetetlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Varázsolj a konyhádba mediterrán hangulatot, készíts paradicsomos-csirkés lasagnét! Úgysem árt néha a jól bevált tésztán változtatni egy kicsit. Ez is nagyon fog ízleni a család minden tagjának. Ha akarod, a csirkét akár le is darálhatod.

Paradicsomos-csirkes lasagne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg konzerv paradicsom
  • 30 dkg sült csirke
  • 20 dkg sajt
  • 12 db lasagne
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá az apró darabokra vágott csirkét, szükség szerint ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majd öntsd hozzá a paradicsomot. Hagyd rottyanni néhányat. Ha nem maradékból, hanem nyers csirkéből készíted, akkor kevergesd fehéredésig, erősebben ízesítsd, és főzd puhára a húst.

A tésztát is tedd fel főni, dobj hozzá kevés sót. Főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. Egy jénai tálat vajazz ki, és tégy az aljára a paradicsomos szószból. Rakj le egy sor tésztát, arra egy réteg húsos-paradicsomos keverék kerül. Addig folytasd a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Ügyelj arra, hogy a tetejére tészta kerüljön. Szórd meg reszelt sajttal, tégy rá paradicsomdarabokat, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 25 percig. Ha a sajt ráolvad a tetejére, és szép piros, vedd ki a sütőből. Várj egy kicsit, csak utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük