Omlós, szaftos csirkecomb paradicsommal és rozmaringgal sütve: a páctól lesz igazán finom

Omlós és zamatos lesz a hús, ha fokhagymás-rozmaringos pácban érleled. A tepsibe tegyél még paradicsomot is.

paradicsommal-rozmaringgal-sult-csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az illatos, kívül ropogós, belül omlós csirkecomb hétköznap, hétvégén jól jön. Főleg, ha nem mindig ugyanúgy készíted el. Ez a szuperegyszerű, házi pác villámgyorsan varázsolja különlegessé a húst. A tepsiben elfér még a paradicsom, de más finomságokat is rakhatsz hozzá. 

Paradicsommal sült, rozmaringos csirkecomb

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg gomba
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál szárított rozmaring
  • 3 ág friss rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombok bőrét szükség esetén tisztítsd meg a szőröktől, a tollaktól, majd mosd meg, és törölgesd szárazra. Rendezd a húsokat egymás mellé egy zsiradékkal kikent tálba úgy, hogy maradjon közöttük kis hely. Az olajat keverd össze a borssal, a kakukkfűvel, a szárított rozmaringgal, a sóval, két gerezd zúzott fokhagymával, és kend be vele alaposan a combokat. Letakarva tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 
 

Pihentetés után rakd a tepsibe a koktélparadicsomot, a felszeletelt vöröshagymát, a maradék fokhagymát, a gombát és a friss rozmaringot. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd meg 45 perc alatt. Közben locsolgasd a húst, és legalább egyszer fordítsd meg. 
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Ezt is szeretjük