Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat

A paprikaszósztól a csirkepörkölt gyönyörű színt kap, és még zamatosabb lesz.

Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem lesz unalmas a hétvégi ebéd, ha paprikaszószos csirkepörkölt is szerepel a menüben. Ezt a főételt nagyon egyszerűen el tudod készíteni, a végeredmény mégis parádés lesz. Baloghné Kele Judit receptjét sokan el fogják kérni tőled.

Paprikaszószos csirkepörkölt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

Paprikaszósz

  • 4 kápia vagy kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat tedd egy hőálló tálba, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordíts rajta. Ezután tedd egy nejlonzacskóba, zárd le jól, majd hagyd így tíz percig. Ha már nem meleg a paprika, húzd le a héját, távolítsd el a magokat, és kapard ki a húsát. Add hozzá a fokhagymát, egy-két evőkanál olajat, sózd, borsozd, majd botmixerrel pürésítsd.

Készítsd el a pörköltet. A vöröshagymát aprítsd fel, a csirkemellet pedig kockázd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és fonnyaszd meg benne a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és önts rá kevés vizet. Lefedve párold körülbelül 40-50 percig. Amikor a hús megpuhul, keverd hozzá a paprikaszószt, és forrald össze egy-két perc alatt. Körettel együtt kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük