Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat
A paprikaszósztól a csirkepörkölt gyönyörű színt kap, és még zamatosabb lesz.

Paprikaszószos csirkepörkölt, ami után kitunkolod a tányérodat
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem lesz unalmas a hétvégi ebéd, ha paprikaszószos csirkepörkölt is szerepel a menüben. Ezt a főételt nagyon egyszerűen el tudod készíteni, a végeredmény mégis parádés lesz. Baloghné Kele Judit receptjét sokan el fogják kérni tőled.

Paprikaszószos csirkepörkölt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors

Paprikaszósz

  • 4 kápia vagy kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat tedd egy hőálló tálba, locsold meg kevés olajjal, és 200 fokos sütőben süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Közben egyszer fordíts rajta. Ezután tedd egy nejlonzacskóba, zárd le jól, majd hagyd így tíz percig. Ha már nem meleg a paprika, húzd le a héját, távolítsd el a magokat, és kapard ki a húsát. Add hozzá a fokhagymát, egy-két evőkanál olajat, sózd, borsozd, majd botmixerrel pürésítsd.

Készítsd el a pörköltet. A vöröshagymát aprítsd fel, a csirkemellet pedig kockázd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és fonnyaszd meg benne a hagymát, majd dobd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és önts rá kevés vizet. Lefedve párold körülbelül 40-50 percig. Amikor a hús megpuhul, keverd hozzá a paprikaszószt, és forrald össze egy-két perc alatt. Körettel együtt kínáld.

Ezt is szeretjük