Paprikás krumpli hosszú lével: ezt aztán kedvedre tunkolhatod

Ha házias, magyaros fogásra vágysz, főzz paprikás krumplit! Ezzel sok embert jóllakathatsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paprikás krumpli az egyik leggyorsabban összedobható egytálétel, ezért hétköznapokra is kiváló. A krumplipucoláson kívül más macera nincs is vele. Frissen, savanyúsággal a legjobb. Készítheted virslivel is, ám azt csak akkor rakd hozzá, ha a krumpli félig puha.

15771977 c3aa2052b966cec1522300c792ed685a wm

Klasszikus paprikás krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,5 kg krumpli
  • 1 szál parasztkolbász
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, és darabold fel nagyobb kockákra vagy hasábokra. Hevíts olajat, majd pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát. Húzd le egy pillanatra a tűzről, dobd hozzá a pirospaprikát, és forgasd bele a krumplit. Add hozzá a karikákra vágott kolbászt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd alaposan keverd össze.

Néhány perc elteltével tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Fedd le, és kis lángos főzd 20-25 percig. Akkor jó, ha a krumpli megpuhul. Közben kóstold meg, nem kell-e a fűszerezésen változtatni.

15771981 c718d5085660cd83f2463fc4005c7887 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük