Paprikás krumpli hosszú lével: ezt aztán kedvedre tunkolhatod
Ha házias, magyaros fogásra vágysz, főzz paprikás krumplit! Ezzel sok embert jóllakathatsz.
A paprikás krumpli az egyik leggyorsabban összedobható egytálétel, ezért hétköznapokra is kiváló. A krumplipucoláson kívül más macera nincs is vele. Frissen, savanyúsággal a legjobb. Készítheted virslivel is, ám azt csak akkor rakd hozzá, ha a krumpli félig puha.
Klasszikus paprikás krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1,5 kg krumpli
- 1 szál parasztkolbász
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, és darabold fel nagyobb kockákra vagy hasábokra. Hevíts olajat, majd pirítsd meg rajta az aprított vöröshagymát. Húzd le egy pillanatra a tűzről, dobd hozzá a pirospaprikát, és forgasd bele a krumplit. Add hozzá a karikákra vágott kolbászt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd alaposan keverd össze.
Néhány perc elteltével tedd hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Fedd le, és kis lángos főzd 20-25 percig. Akkor jó, ha a krumpli megpuhul. Közben kóstold meg, nem kell-e a fűszerezésen változtatni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció