Klasszikus panna cotta vaníliával: az alapreceptet kedved szerint variálhatod

A klasszikus panna cottát nagyon könnyű elkészíteni, és utána úgy ízesíted, ahogyan épp kedved tartja.

Panna cotta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vaníliás panna cotta önmagában is nagyon finom, de ha van időd és kedved, érdemes feldobni egy kis likőrrel, csoki- vagy gyümölcsszósszal, karamellöntettel: kinek mihez van épp kedve. Ez az olasz pohárkrém csak lapzselatinnal lesz igazán remegős, kocsonyás, ezért porral inkább ne is próbálkozz. A lapokat most nem kell előzetesen beáztatni.

Panna cotta

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 dkg cukor
  • 3 zselatinlap
  • 2.5 dl habtejszín
  • 2.5 dl 3,5%-os tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt forrald fel a tejjel, a cukorral és a vaníliakivonattal. A zselatinlapokat tedd a forró tejszínes tejbe, és kevergesd addig, amíg feloldódnak. Négy kis tálkát öblíts ki hideg vízzel, és oszd el bennük a tejszínes keveréket. Várd meg, amíg legalább szobahőmérsékletűre hűlnek, utána letakarva tedd őket a hűtőbe hat órára, hogy megdermedjenek. A panna cotta így önmagában is nagyon finom, de tehetsz bele hűtés előtt gyümölcsöt, csokikrémet, vagy miután megdermedt, lelocsolhatod bármilyen öntettel. Úgy a legelegánsabb, ha tálaláskor kiborítod a formából egy kistányérra.
 

Ha szereted a pohárkrémeket, készíts mennyei crème brûlée-t roppanós kéreggel a tetején.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük