Klasszikus panna cotta vaníliával: az alapreceptet kedved szerint variálhatod
A klasszikus panna cottát nagyon könnyű elkészíteni, és utána úgy ízesíted, ahogyan épp kedved tartja.
A vaníliás panna cotta önmagában is nagyon finom, de ha van időd és kedved, érdemes feldobni egy kis likőrrel, csoki- vagy gyümölcsszósszal, karamellöntettel: kinek mihez van épp kedve. Ez az olasz pohárkrém csak lapzselatinnal lesz igazán remegős, kocsonyás, ezért porral inkább ne is próbálkozz. A lapokat most nem kell előzetesen beáztatni.
Panna cotta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 dkg cukor
- 3 zselatinlap
- 2.5 dl habtejszín
- 2.5 dl 3,5%-os tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A tejszínt forrald fel a tejjel, a cukorral és a vaníliakivonattal. A zselatinlapokat tedd a forró tejszínes tejbe, és kevergesd addig, amíg feloldódnak. Négy kis tálkát öblíts ki hideg vízzel, és oszd el bennük a tejszínes keveréket. Várd meg, amíg legalább szobahőmérsékletűre hűlnek, utána letakarva tedd őket a hűtőbe hat órára, hogy megdermedjenek. A panna cotta így önmagában is nagyon finom, de tehetsz bele hűtés előtt gyümölcsöt, csokikrémet, vagy miután megdermedt, lelocsolhatod bármilyen öntettel. Úgy a legelegánsabb, ha tálaláskor kiborítod a formából egy kistányérra.
Ha szereted a pohárkrémeket, készíts mennyei crème brûlée-t roppanós kéreggel a tetején.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció