Isteni paleo csokitorta nyári változatban
Cukor- és lisztmentes, csokitorta, amit bárki fogyaszthat, nullától 99 éves korig.
Nyáron mindenki jobban figyel az alakjára, ilyenkor jól jön egy olyan sütirecept, ami nem hizlal, és persze nagyon finom. A paleo csokitorta éppen ilyen.
Paleo csokitorta
Hozzávalók
- 60 dkg mandulaliszt
- 5 dkg zabpehelyliszt
- 2 evőkanálnyi karobpor
- 4 db tojás
- 3 evőkanál eritrit
- 1 csapott teáskanálnyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- víz
Elkészítés:
A liszteket keverd össze, majd adagold hozzájuk a többi hozzávalót, a karobport - ezt helyettesítheted kakaóval is -, a szódabikarbónát, a csipetnyi sót, majd a mézet és a tojássárgájákat. Ezt keverd össze, ha szükséges, adj hozzá vizet, de csak annyit, hogy könnyed tésztaállaga maradjon a keveréknek, ne legyen túl folyós. Ezután verd kemény habbá a fehérjéket, majd add hozzá ezt is. Egy alkalmas formát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a keveréket. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd told be a nyers masszával megtöltött formát 20-25 percre. Amikor elkészült, már fogyaszthatod is. A tetejére érdemes valamilyen édes krémet tenned, úgy még finomabb lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció