Isteni paleo Sacher-torta
A paleo Sacher-torta tökéletes ünnepi alkalmakra, vagy remek lezárása a nagy családi ebédeknek.
Ez a Sacher-torta az egyik legcsábítóbb paleo édesség. A csupa csokis-barackos finomságból már egy szelet is eltelít. Miközben a máz megszilárdul, előfordulhat, hogy a kókuszzsír miatt márványos lesz a teteje, de ez semmit nem von le az élvezeti értékéből. Nagy Krisztina receptje remek bizonyíték arra, hogy a paleo étrend nem a lemondásokról szól.
Diétás Sacher-torta
Hozzávalók 16 szelethez
- 60 dkg puha aszalt sárgabarack
- 7 evőkanál xilit vagy nyírfacukor
- 7 evőkanál mandulaszirom
- 6 tojás
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 3 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
- késhegynyi vaníliaőrlemény
Tetejére
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1.5 dl kókuszolaj
Elkészítés:
A tésztához egy nagy, kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral. A szélét kend be kókuszolajjal! Az egész tojásokat az édesítővel verd habosra. Add hozzá a mandulalisztet, a finomra darált mandulaszirmot, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütőport. Dolgozd simára a masszát. Öntsd a formába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.
Hagyd a tésztát a formában kihűlni, majd a sütőpapírt távolítsd el az aljáról. Éles késsel vízszintesen vágd ketté, és az alsó lapot kend meg a cukormentes lekvárral. A puha, aszalt barackokat aprítsd kisebb darabokra, és tedd négy kanál lekvárral együtt az aprítógépbe. Daráld majdnem krémesre. Arra ügyelj, hogy ne folyjon, inkább sűrű, de éppen kenhető állagú legyen. Ezt a masszát kend vastagon a tortára, és fedd be a másik lappal.
A csokimázhoz a cukrot, a kakaóport és a kókuszolajat gyors mozdulatokkal keverd simára. Nem kell főzni, sem olvasztani! Öntsd a torta tetejére, és kend szét úgy, hogy a szélére is jusson belőle. A kész tortát díszítheted aszalt barackkal. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára szilárdulni! Éles, előzőleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágd fel!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció