Isteni paleo Sacher-torta

Bűntudat nélküli élvezet

A paleo Sacher-torta tökéletes ünnepi alkalmakra, vagy remek lezárása a nagy családi ebédeknek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a Sacher-torta az egyik legcsábítóbb paleo édesség. A csupa csokis-barackos finomságból már egy szelet is eltelít. Miközben a máz megszilárdul, előfordulhat, hogy a kókuszzsír miatt márványos lesz a teteje, de ez semmit nem von le az élvezeti értékéből. Nagy Krisztina receptje remek bizonyíték arra, hogy a paleo étrend nem a lemondásokról szól.

Diétás Sacher-torta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 60 dkg puha aszalt sárgabarack
  • 7 evőkanál xilit vagy nyírfacukor
  • 7 evőkanál mandulaszirom
  • 6 tojás
  • 4 evőkanál kókuszolaj
  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
  • késhegynyi vaníliaőrlemény

Tetejére

  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1.5 dl kókuszolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához egy nagy, kerek, kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral. A szélét kend be kókuszolajjal! Az egész tojásokat az édesítővel verd habosra. Add hozzá a mandulalisztet, a finomra darált mandulaszirmot, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütőport. Dolgozd simára a masszát. Öntsd a formába, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.

Hagyd a tésztát a formában kihűlni, majd a sütőpapírt távolítsd el az aljáról. Éles késsel vízszintesen vágd ketté, és az alsó lapot kend meg a cukormentes lekvárral. A puha, aszalt barackokat aprítsd kisebb darabokra, és tedd négy kanál lekvárral együtt az aprítógépbe. Daráld majdnem krémesre. Arra ügyelj, hogy ne folyjon, inkább sűrű, de éppen kenhető állagú legyen. Ezt a masszát kend vastagon a tortára, és fedd be a másik lappal.

A csokimázhoz a cukrot, a kakaóport és a kókuszolajat gyors mozdulatokkal keverd simára. Nem kell főzni, sem olvasztani! Öntsd a torta tetejére, és kend szét úgy, hogy a szélére is jusson belőle. A kész tortát díszítheted aszalt barackkal. Tedd a hűtőbe legalább két-három órára szilárdulni! Éles, előzőleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágd fel!

15888241 47e9d8546c05c6332887af476221685c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük