Omlós, pácolt sertésszelet a serpenyőből: nem marad belőle vacsorára
Finom, puha lesz még a szárazabb sertéshús is, ha sokáig pácolod, és ezzel a módszerrel sütöd.

Omlós, pácolt sertésszelet a serpenyőből: nem marad belőle vacsorára
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha igazán gyorsan le akarod tudni a főzőcskézést, ennél jobb receptet aligha találsz. Csak időben pácold be a húst, hogy omlós és zamatos legyen. Készítheted combból, tarjából, karajból vagy akár szűzpecsenyéből, a végeredményre semmiképpen nem lesz panasz. Tálaláskor a visszamaradt zsírral meglocsolhatod a húst. Friss kenyérrel vagy krumplival kitűnő. 

Pácolt, sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre. Sózd be a sertés mindkét oldalát. Az olajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a zúzott fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, majd forgasd meg benne a szeleteket. Fedd le, és pácold legalább három-négy órán keresztül. Még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted. 

Ez követően hevíts olajat egy serpenyőben, és rakd bele a szeleteket. Fedd le, és közepes lángon süsd öt percig. Ha szép piros a hús alja, fordítsd meg, önts hozzá egy evőkanál vizet, és süsd még öt percig. 

Ezt is szeretjük