Régimódi ötlapos krémes süti a nagyitól: mennyei, kiadós desszert szalalkális tésztából
Ezt a puha, fantasztikusan krémes ötlapos sütit bármilyen alkalommal kínálhatod. Biztos, hogy sikert aratsz vele.

- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »
- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ez a mennyei süti majdnem olyan, mint a hatlapos, csak eggyel kevesebb tésztát kell sütnöd, és a karamellás helyett csokis krém kerül bele. A tésztalapok puhák és omlósak. Kiadós, és jót tesz neki, ha pihenteted, ugyanis a tésztának puhulnia kell.
Ötlapos krémes süti
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 1 csomag szalalkáli
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 30 dkg cukor
- 6 evőkanál liszt
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 1 teáskanál vaj
Elkészítés:
A szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsd ki lisztezett felületen, és a lapokat egyesével süsd meg a tepsi hátán 12-12 perc alatt.
A krémhez vegyítsd a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport, majd keverd simára két deci tejben. A maradék tejet kezdd melegíteni, amikor már langyos, öntsd bele a kakaós elegyet. Főzd sűrű krémmé, közben ne hagyd abba a kavarást. Amikor kicsit hűl, dolgozd bele a vajat. Töltsd meg a krémmel a lapokat.
A tetejére a csokit és a vajat vízgőz felett olvaszd össze, és egyengesd a sütire. Tedd a hűtőszekrénybe, és pihentesd legalább egy éjszakát, majd ízlés szerint szeleteld fel.
Az orosz mézes torta is több lapból áll, és a selymes krém teszi még finomabbá.
Még több recept