Hűsítő őszibarack-krémleves villámgyorsan: lágy és ízletes
Ha hideg krémlevesre vágysz, ezt a zamatos, barackos kiadást meg kell kóstolnod.


- A legfurább ruhák a Golden Globe-ról: Margot Robbie úgy gondolta, hogy egy szimpla tavaszi ruha is elég lesz »
- Az 56 éves Monica Bellucci nem csak gyönyörű nő, hanem észbontóan stílusos: így kell viselni a feketét »
- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Heti horoszkóp március 1-től 7-ig: a Szűz váratlan fordulatra, a Bika jó hírre számíthat
Nyári napokon a tartalmas, hideg, krémes leveseknél finomabbat el sem képzelhetsz. Barackból igazán kitűnő, habgaluskával, mentával vagy citromfűvel tálalva desszertként is megállja a helyét. Most kezdődik az őszibarack szezonja, így idén még sokszor elkészítheted.
Őszibarack-krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg őszibarack
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál kristálycukor
- 5 db mentalevél
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A barackot mosd meg jó alaposan, majd hámozd meg, és a magról vágd le a húsát. Vegyél elő egy közepes nagyságú lábost, tegyél bele annyi vizet, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. Kezdd el főzni, ha már puhul, add hozzá a fahéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját. Főzd 15 percig, majd vedd le a tűzről.
Botmixerrel turmixold össze a barackokat, és állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Forrald még egy-két percig. Kóstold meg, ha a barack kissé savanykás, ízlés szerint tehetsz még bele cukrot. Kínálhatod rögtön, de hidegen még finomabb! Rövid pihentetés után az ízek is jobban összeérnek.

Még több recept