Hűsítő őszibarack-krémleves villámgyorsan: lágy és ízletes
Ha hideg krémlevesre vágysz, ezt a zamatos, barackos kiadást meg kell kóstolnod.

Hűsítő őszibarack-krémleves villámgyorsan: lágy és ízletes
Ez is érdekelhet

Egyre népszerűbb Magyarországon a biztonságos látásjavító lézerkezelés: gyors és fájdalommentes (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

2020-tól élőben retusálhatod a bőröd: nagyot ígér a kütyü »

Ezt a sminket tedd fel, ha beesett szemekkel ébredsz: eltünteti a fáradtság nyomait »

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nyári napokon a tartalmas, hideg, krémes leveseknél finomabbat el sem képzelhetsz. Barackból igazán kitűnő, habgaluskával, mentával vagy citromfűvel tálalva desszertként is megállja a helyét. Most kezdődik az őszibarack szezonja, így idén még sokszor elkészítheted.

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg őszibarack
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 db mentalevél
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mosd meg jó alaposan, majd hámozd meg, és a magról vágd le a húsát. Vegyél elő egy közepes nagyságú lábost, tegyél bele annyi vizet, hogy éppen ellepje a gyümölcsöt. Kezdd el főzni, ha már puhul, add hozzá a fahéjat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját. Főzd 15 percig, majd vedd le a tűzről.

Botmixerrel turmixold össze a barackokat, és állandóan kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Forrald még egy-két percig. Kóstold meg, ha a barack kissé savanykás, ízlés szerint tehetsz még bele cukrot. Kínálhatod rögtön, de hidegen még finomabb! Rövid pihentetés után az ízek is jobban összeérnek.

Ezt is szeretjük