A legendás oroszkrémtorta receptje

Villámgyorsan elfogy

Az oroszkrémtorta akkor az igazi, ha a töltelék lágy, a piskóta puha, a tejszínhab pedig kemény.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy a klasszikus oroszkrémtorta nem Oroszországról, hanem egy Oroszi nevű cukrászról kapta a nevét? Az elegáns süti hosszú évtizedek óta népszerű. Ezt a féltve őrzött családi receptet Kovács Krisztina küldte. 

Oroszkrémtorta

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg cukrozott gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • 2 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 0.5 dl rum

Tetejére

  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Készítsd el a piskótát a szokásos módon. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. A sárgáját keverd habosra a cukorral, majd kanalanként dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. A habot óvatosan forgasd a masszához, nehogy megtörjön a tészta. Egy kerek piskótaformát bélelj ki sütőpapírral, majd 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a piskóta kihűl, vágd három részre.

A mazsolát áztasd kevés rumba. A krémhez a tojásokat tedd egy kisebb lábosba, keverd hozzá a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Gőz felett főzz belőle sűrű krémet, közben folyamatosan kevergesd. A zselatint áztasd a mazsoláról leszűrt, kevés rumba, majd pár perc múlva a mikróba téve oldd fel. Vigyázz arra, nehogy felforrjon! Keverd a tojáskrémbe, majd hagyd kihűlni. A tejszínből verj kemény habot, és forgasd a hideg krémhez.

Állítsd össze a tortát. Fektesd egy tányérra az alsó lapot, rakj rá egy adag krémet, arra kerül a cukrozott gyümölcs és a mazsola. Helyezd rá a második lapot, és az előzőhöz hasonló módon járj el. Végül rakd rá a torta tetejét, és kend meg a keményre felvert tejszínnel. Ügyelj arra, hogy a tészta oldalára is jusson. Díszítsd tetszés szerint csokival vagy gyümölccsel.

15876901 eb56bf9e33a62943956563077c1eecb9 wm

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük