Krémes, lágy Oreo torta - Így készíts sütés nélkül álomfinom desszertet!
Az Oreo-rajongókat ez a gyorsan és egyszerűen összeállítható torta biztosan tettekre sarkallja.
Ez aztán a tömény élvezet! Az Oreo torta akkor is tökéletes, ha nincs sok időd a sütésre, mégis fontos a dekoratív végeredmény. Születésnapokra, évfordulókra remek választás.
A szuperfinom édességet gyerekjáték elkészíteni. Néhány mozdulat, egy kis keverés, díszítés, máris kész a csodás desszert. Ez a mennyiség egy közepes méretű, kapcsos tortaformába elegendő. Az alaphoz sem kell kikaparni a kekszből tölteléket. Az csak még finomabbá teszi.
Oreo torta
Hozzávalók:
- 44 db Oreo keksz
- 25 dkg krémsajt
- 6 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés ideje: 30 perc
A kekszet törd össze húsklopfolóval, vagy rakd aprítógépbe. Amikor már elég morzsalékos, keverd a feléhez az olvasztott vajat. Ha jól összeáll a massza, nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tortaformába. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
A krémsajtot dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd rakj a krémbe is kevés kekszet. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. Kend a masszát egyenletesen a kekszes alapra, és szórd a tetejére a maradék Oreót. Tedd legalább három-négy órára a hűtőbe, hogy jól megdermedjen. Még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted.