Japán zöldséges lepény cukkinivel és káposztával: az okonomiyaki serpenyőben sül ropogósra

Az okonomiyaki, vagyis a japán zöldséges palacsinta kívül ropog, belül pedig puha, szaftos.

Okonomiyaki (japán palacsinta)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik japán palacsintának, mások omlettnek vagy pizzának nevezik az okonomiyakit. A sokféle zöldségből álló lepény elmaradhatatlan kelléke speciális okonomiyaki szósz, amit online megrendelhetsz, de otthon is könnyen összeállíthatsz hasonlót. Kisütheted egyben is, vagy kisebb adagokban.

Okonomiyaki (japán palacsinta)

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg káposzta
  • 4 szál újhagyma
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 sárgarépa
  • 2 cukkini
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • kevés olaj a sütéshez

Az öntethez:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát szeleteld vékonyra. A cukkinit és a sárgarépát tisztítsd meg és reszeld a káposztához. Az újhagymát karikázd fel. A tojást keverd ki a liszttel, a szójaszósszal és a szezámolajjal. Keverd a zöldségekhez, és forgasd jól össze. Egy serpenyőben hevíts olajat. A masszát vagy egy adagban öntsd a serpenyőbe, vagy két evőkanálnyi adagokat szaggass belőle, és süsd mindkét oldalukat ropogósra.

Az öntet hozzávalóit keverd össze, és ezzel locsold meg a kisült lepényeket.

Török módra is készíthetsz omlettet: ezt a változatot friss zöldfűszerek dobják fel.

Így készül a török omlett: sok zöldfűszer és feta sajt ízesíti

A petrezselyem és a kapor a török omlett lelke, ezektől lesz nagyon friss és könnyed az összhatás, miközben a feta sajt karaktert ad neki.

Elolvasom

Kép: Wako Megumi / Getty Images

Ezt is szeretjük