4 isteni, hipergyors göngyölt hús
Ha gyors, laktató és dekoratív ételt szeretnél készíteni, akkor a göngyölt hús a legjobb választás. Az eredmény biztos siker.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A göngyölt husikban az a legjobb, hogy tényleg bármit beléjük csavarhatsz, tehát nagyon változatos és izgalmas összeállításokat készíthetsz a hétvégi ebédre vagy a vendégek fogadására.

Íme néhány ötlet arra, hogy mit is tekerhetsz a husiba. Ha esetleg nincs meg az egyik hozzávaló, vagy szívesen kísérleteznél, akkor ne fogd vissza magad.

Kelkáposztás göngyöleg

Hozzávalók:

  • 1 egész szűzpecsenye
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2-3 szelet bacon
  • 5 dkg vaj
  • bors

A kelkáposzta nagyobb leveleit sós vízben főzd puhára. A szűzpecsenyét szabadítsd meg a zsíros részétől, és dörzsöld be sóval, borssal és ételízesítővel.

Az így elkészített húst csavard a levelekbe, majd az egészet a baconbe. Madzaggal kösd át. Kivajazott tepsibe helyezd el őket, és 160-180 fokon süsd meg - néha forgasd meg, és öntsd le a levét.

Töltött-göngyölt pulyka

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 zsemle
  • 5 dkg gomba
  • bors
  • ételízesítő
  • őrölt kömény

A hagymát vágd apróra és dinszteld meg. A petrezselymet, a gombát és a főtt tojásokat vágd apró darabokra. A beáztatott zsemlével keverd össze mindezt, fűszerezd, és üss rá egy tojást, hogy összefogja. A husikat klopfold ki, és helyezz rájuk egy-egy evőkanál tölteléket, majd csavard föl, és tűzd meg valamivel. Ezeket helyezd egy kiolajozott tepsibe, és süsd pirosra.

Göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 12 vékony szelet csirkemellfilé
  • 15 dkg sajt
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 2 evőkanál vaj

A csirkemell szeleteket kend meg paradicsompürével, és mindegyikbe göngyölj egy-egy sajtdarabot. Tűzd meg, majd sorakoztasd őket a kivajazott jénaiba, a tetejükre pedig dobálj vajdarabkákat. 20 percig süsd. Amilyen egyszerűnek hangzik, olyan finom.

Káposztás karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • 20-30 dkg savanyú káposzta
  • 20 dkg vékonyra szeletelt gépsonka
  • kakukkfű
  • olaj
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A karajszeleteket klopfold ki, és sózd meg mindkét oldalukat. Minden szeletre fektess egy vékony szelet gépsonkát, majd erre savanyú káposztát, és szórd meg kevés kakukkfűvel. A húst göngyöld fel, és panírozd be, majd forró olajban süsd ki.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük