Nutellával töltött gombóc: puha lesz, de nem esik szét
A Nutellával töltött gombóc alapja a jól bevált, egyszerűen elkészíthető krumplis tészta.

nutellaval-toltott-gomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Nutellás gombóc legalább olyan népszerű lesz a családod körében, mint a szilvás! Mielőtt összeállítod a tésztát, hűtsd ki a krumplit, különben túl sok lisztet vesz fel, és nehéz lesz vele dolgozni. Érdemes a Nutellát a hűtőben pihenteted a gombóckészítés előtt, hogy ne legyen túl folyós. 

Nutellával töltött gombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 15 evőkanál Nutella

A forgatáshoz

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a krumplit főzd meg körülbelül 30 perc alatt annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor puha, szűrd le, pucold meg, és még melegen törd össze krumplinyomóval, majd hagyd kihűlni. 

Add hozzá a sót, és az egész tojást, több részletben a lisztet, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. A krumpli fajtájától is függ, hogy mennyi liszt kell bele. Akkor jó, ha lágy és jól kezelhető.


Ezt követően lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra a tésztát, majd vágd fel 10x10 centis négyzetekre. Kanalazz mindegyik közepébe Nutellát, majd formázd gombóccá. A széleit csípd össze, hogy ne nyíljanak szét.

Egy nagyobb edényben forralj fel bőséges vizet, majd óvatosan helyezd bele a gombócokat. Várd meg, míg feljönnek a forrásban lévő víz tetejére, majd főzd még pár percig. 

A kész gombócokat szűrőkanállal szedd ki, alaposan csepegtesd le, majd óvatosan forgasd bele a kevés olajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába, és tálalásig tartsd melegen.
A Nutella szinte mindenbe, még az omlós pitébe is tökéletes.

Ezt is szeretjük