Norvég almatorta eredeti recept szerint - Könnyű tészta ropogós, cukros gyümölccsel
A norvég almatortát pofonegyszerűen összedobod, hiszen az alapja könnyű kevert tészta.

- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
A norvég almatorta tésztája puha és szaftos. A teteje viszont a cukornak köszönhetően ropogós. Az ízével nem győzöl majd betelni. Ha nem szereted megenni a savanykás almákat, használd fel ebbe a sütibe, hiszen jól illenek bele!
Ehhez a mesés almatortához nincs szükség semmi extra hozzávalóra, szinte biztos, hogy mindent megtalálsz hozzá otthon is. A tésztát villámgyorsan összeállítod. Vaníliás fagyival tálalva igazi kényeztető desszert.

Norvég almatorta
- 38 dkg cukor
- 38 dkg vaj
- 38 dkg liszt
- 6 tojás
- 2 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
A tetejére:
- 6 közepes alma
- 3 dkg cukor
- 6 g fahéj
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés menete:
Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházat, majd vágd fel cikkekre. A vajat keverd habosra a kristálycukorral, add hozzá a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Egyenként rakd hozzá a tojásokat, majd keverd bele a sütőporral vegyített lisztet is. Dolgozd a masszát homogénné.
Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a tésztát. Élükkel lefelé nyomkodd bele az almagerezdeket. Hintsd meg az egészet fahéjjal összekevert cukorral. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha már szép barna, ellenőrizd tűpróbával, hogy átsült-e. Szúrj a tésztába egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad hozzá massza, biztos, hogy elkészült. Ellenkező esetben süsd még egy kicsit.