Krémes, vajkaramellás hatlapos sütemény - Nem olyan meló, mint elsőre gondolnád
Családi kedvenc lesz a szalalkális tésztájú, karamellkrémes süti.

Krémes, vajkaramellás hatlapos sütemény - Nem olyan meló, mint elsőre gondolnád
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a mennyei édesség nagyon hasonlít a hatlaposra, csak kevesebb vele a munka. Érdemes előre elkészíteni, mert frissen kemény, egy-két nap alatt viszont jól megpuhul. A négylapos karamellkrémes süti tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel is díszítheted.

Hozzávalók 30 szelethez:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1.5 liter tej
  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat morzsold össze a liszttel és a cukorral. Add hozzá a tejben feloldott szalalkálit, a tojást és a vaníliás cukrot. Jól gyúrd össze, szükség esetén önts még hozzá kevés tejet. Ha a tészta összeáll, könnyen kezelhető és szép fényes, oszd négy egyforma részre, és formázz cipókat. Lisztezett gyúrótáblán nyújtsd ki mindegyiket. Helyezz egy lapot egy közepes méretű tepsi hátuljára, majd szurkáld meg villával több helyen. Süsd meg 200 fokon öt perc alatt. A többi lappal hasonlóan járj el. Vigyázz, mert a tészta gyorsan megég.

A krémhez öntsd egy lábosba a cukrot, és állandóan kevergetve olvaszd fel, azaz karamellizáld meg. Ha már világosbarna, önts rá hat deci tejet. Kis lángon főzd addig, amíg a karamell fel nem olvad benne. Ez körülbelül négy-öt perc.
A maradék tejet keverd simára a pudingporral és a kakaóval, majd öntsd a karamellás tejhez. Add hozzá a vaníliás cukrot, és kis lángon főzd sűrű krémmé. Közben ne hagyd abba a kevergetést. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a vajat. Ha szükséges, cukrot is tehetsz hozzá. A kihűlt tésztalapokat rétegenként kend meg a karamelles-csokis krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson. Tálalásig tartsd hűvös helyen.

Ezt is szeretjük