Illatos, krémes, narancsos sajttorta a sütőből: könnyű és finom édesség
Az aromás, narancsos sajttorta remek lezárása egy családi étkezésnek, de ünnepi desszertként is számításba veheted.

narancsos-sajttorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttorta nemcsak nyáron menő. Ilyenkor a sült változatokat is érdemes kipróbálni. Narancsos szósszal, kis gyümölcsdarabokkal biztosan nem fog csalódást okozni. A sajtkrémes réteg hihetetlenül lágy, szinte szétolvad a szádban. 

Narancsos sajttorta

Hozzávalók

A torta aljához

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg darált dió
  • 4 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 3 dl tojás
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 db narancs

A tetejére

  • 4 db narancs
  • 1 evőkanál zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet, a diót, a cukrot és az olvasztott vajat keverd össze. Amikor összeáll, nyomkodd egy tortaforma aljába. 
A krémhez a cukrot, a mascarponét, az étkezési keményítőt, a tejfölt, a narancs héját és a tojásokat egy habverő segítségével dolgozd össze. Egyengesd a kekszes morzsára, majd a tortát rakd egy nagyobb tepsibe, és önts köré vizet. Előmelegített, 120 fokos sütőben süsd 50 percig. 
Közben a zselatint oldd fel a zacskón található leírásnak megfelelő mennyiségű vízzel, majd facsard bele a narancslevet, kis gyümölcsdarabokat is rakhatsz hozzá. Öntsd a zselatint a torta tetejére, és tedd vissza a sütőbe. Süsd még 30 percig. 

A narancs mindenféle sütit feldob. Csodás illatos, omlós narancskenyeret is készíthetsz gyorsan, egyszerűen. 

Ezt is szeretjük