Narancsos, mákos kevert süti: sziruppal leöntve nem szárad ki
Az egyszerű narancsos, mákos kevert sütit a tetejére kerülő szirup még különlegesebbé teszi.
A narancs és a mák önmagában is mennyei párosítás, kevert sütibe is tökéletesek együtt. Remekül harmonizál velük az aszalt sárgabarack és a roppanós, durvára vágott dió. Ha nincs kenyérformád, bármilyen tepsiben sütheted ezt az édességet.
Narancsos, mákos kevert süti
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 14 dkg tejföl
- 12 dkg vaj
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg mák
- 3 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál dióbél
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db narancs
A sziruphoz
- 20 dkg kristálycukor
- 2.5 dl víz
Elkészítés:
A diót és a sárgabarackot aprítsd fel, a mákot daráld meg, a vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, majd csorgasd hozzá az olvasztott vajat.
Egy másik tálban keverd össze a mákot, a lisztet, a sütőport, a felaprított diót és az aszalt sárgabarackot. A száraz hozzávalókat óvatos mozdulatokkal dolgozd a tojásos masszához. Egy kenyérformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a tésztát, told előmelegített sütőbe, és süsd 40-45 percig, amíg a beleszúrt tűre nem ragad rá.
Amíg a desszert sül, készítsd el a szirupot. Helyezd a cukrot egy vastagabb aljú lábosba, öntsd rá a vizet, és kezdd el együtt forralni. Folyamatosan kevergesd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha a tészta kisült, egyenletesen oszd el a tetején, és megszórhatod még narancshéjjal.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció