Narancsos, mákos kevert süti: sziruppal leöntve nem szárad ki

Az egyszerű narancsos, mákos kevert sütit a tetejére kerülő szirup még különlegesebbé teszi.

Narancsos, mákos kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancs és a mák önmagában is mennyei párosítás, kevert sütibe is tökéletesek együtt. Remekül harmonizál velük az aszalt sárgabarack és a roppanós, durvára vágott dió. Ha nincs kenyérformád, bármilyen tepsiben sütheted ezt az édességet.

Narancsos, mákos kevert süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 14 dkg tejföl
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mák
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál dióbél
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs

A sziruphoz

  • 20 dkg kristálycukor
  • 2.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A diót és a sárgabarackot aprítsd fel, a mákot daráld meg, a vajat olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, add hozzá a tejfölt, a narancs reszelt héját és kifacsart levét, majd csorgasd hozzá az olvasztott vajat.


Egy másik tálban keverd össze a mákot, a lisztet, a sütőport, a felaprított diót és az aszalt sárgabarackot. A száraz hozzávalókat óvatos mozdulatokkal dolgozd a tojásos masszához. Egy kenyérformát vagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Öntsd bele a tésztát, told előmelegített sütőbe, és süsd 40-45 percig, amíg a beleszúrt tűre nem ragad rá.
 

Amíg a desszert sül, készítsd el a szirupot. Helyezd a cukrot egy vastagabb aljú lábosba, öntsd rá a vizet, és kezdd el együtt forralni. Folyamatosan kevergesd addig, amíg a cukor fel nem olvad. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha a tészta kisült, egyenletesen oszd el a tetején, és megszórhatod még narancshéjjal.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük