Pillekönnyű, szaftos narancsos kuglóf: kelesztés nélkül, kevés munkával
Az illatos, omlós kuglóf a narancsos sütik szerelmeseinek szinte kötelező az adventi időszakban.
A narancsos kuglóf állaga fantasztikusan puha, szinte a piskótára emlékeztet. A frissen facsart gyümölcsnek köszönhetően jó szaftos lesz, és nem fog kiszáradni. Az alaptészta gazdagítható kandírozott gyümölccsel, magvakkal, a tetejét pedig olvasztott csokival is leboríthatod. Tökéletes egy pohár forró ital mellé, sőt garantáltan megédesíti az ünnepi várakozást is.
Narancsos kevert kuglóf
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 4 db tojás
- 2 db narancs
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat rakd egy tálba, habosítsd a kétféle cukorral és egy csipet sóval. Dolgozd hozzá a tojásokat és a reszelt narancshéjat. Öntsd hozzá a narancs frissen facsart levét, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.
Simítsd a tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 50 percig. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Még melegen borítsd ki a formából.
A narancsos piskótát is készítsd el még idén télen! Ragacsos sziruppal leborítva mennyei!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció