Pillekönnyű, szaftos narancsos kuglóf: kelesztés nélkül, kevés munkával

Az illatos, omlós kuglóf a narancsos sütik szerelmeseinek szinte kötelező az adventi időszakban.

Narancsos kevert kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A narancsos kuglóf állaga fantasztikusan puha, szinte a piskótára emlékeztet. A frissen facsart gyümölcsnek köszönhetően jó szaftos lesz, és nem fog kiszáradni. Az alaptészta gazdagítható kandírozott gyümölccsel, magvakkal, a tetejét pedig olvasztott csokival is leboríthatod. Tökéletes egy pohár forró ital mellé, sőt garantáltan megédesíti az ünnepi várakozást is. 

Narancsos kevert kuglóf

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 17 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 db narancs
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat rakd egy tálba, habosítsd a kétféle cukorral és egy csipet sóval. Dolgozd hozzá a tojásokat és a reszelt narancshéjat. Öntsd hozzá a narancs frissen facsart levét, majd forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. 

Simítsd a tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformába, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 50 percig. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Még melegen borítsd ki a formából.
A narancsos piskótát is készítsd el még idén télen! Ragacsos sziruppal leborítva mennyei! 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük