Villámgyors, narancsos süti: ettől a hozzávalótól még puhább lesz
A fantasztikusan narancsos sütiből nem tudsz eleget készíteni, és munka is alig van vele.

Villámgyors, narancsos süti: ettől a hozzávalótól még puhább lesz
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

A szezon új trendje a gombaszőke haj: jobban néz ki, mint ahogy hangzik »

A 90-es években mindenkinek volt, most megint ezerrel hódít a bokalánc: minden szettet feldob »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

 

Ha vendégeket vársz, és valami nagyon finomat szeretnél pikk-pakk összedobni, itt a tuti recept! Pont úgy készül, mint a híres, görög citromos süti, csak ezúttal narancs kerül a tésztába. A joghurttól a süti nagyon könnyűvé válik. A tetejére készíthetsz szirupot citromból és porcukorból. 

Narancsos-joghurtos süti

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 3 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba az átszitált lisztet, és keverd el a sütőporral. Egy másik edényben keverd habosra a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, majd add hozzá az olajat, a joghurtot, a narancs frissen facsart levét és a reszelt héját. Forgasd hozzá a lisztes keverékhez, és fakanállal, laza mozdulatokkal dolgozd csomómentesre.
 

Egy közepes tepsit vagy kenyérformát kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és simítsd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Tűpróbával teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, biztosan átsült. 

 

Ezt is szeretjük