Mennyei gesztenyegolyók sütés nélkül: a narancshéjtól lesz illatos

A narancshéjjal illatosított gesztenyegolyókat még sütni sem kell: csak összegyúrod a hozzávalókat, és már ehetitek is őket.

Narancsos gesztenyegolyók receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél valami nagyon finom édességet enni, készíts kakaóporba forgatott gesztenyegolyókat! Csak gyúrd össze a hozzávalókat, bolondítsd meg egy kevés reszelt narancshéjjal, forgasd kakaóporba, és már tálalhatod is a mennyei édességet. Vigyázat, nagyon hamar elfogy!

Narancsos gesztenyegolyók

Hozzávalók

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 narancs leve és reszelt héja
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
  • kakaópor a forgatáshoz
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát hűtőben olvaszd ki egy éjszaka alatt. Másnap a darált kekszet keverd el a fahéjjal és az egy teáskanál kakaóporral, utána morzsold el a vajjal, a gesztenyemasszával, végül ad hozzá a narancs kifacsart levét és lereszelt héját. Gyúrd alaposan össze. Ha túl lágynak találod, óvatosan adagolj hozzá még egy kevés kekszet. Formálj belőle diónyi golyókat, és forgasd mindegyiket cukrozatlan kakaóporba. Akár azonnal is fogyaszthatod, de ha néhány órára hűtőbe teszed, még jobban összeérnek az ízei.

Kis időráfordítással selymes lekvárt is készíthetsz gesztenyéből, amelyet utána süteményre is kenhetsz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük