Karácsonyi narancsos forró csoki: pikk-pakk elkészül, és nagyon krémes
A klasszikus forró csokit naranccsal és fahéjjal igazán ünnepivé teheted.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Kényeztesd magadat és szeretteidet is narancsos forró csokival. Még pihenés, vendégjárás közben is összedobhatod. Akkor az igazi, ha krémes, selymes és illatos. Fontos, hogy jó minőségű étcsokit használj. Akár ünnepre kapott édességet is tehetsz bele.
Narancsos forró csoki recept
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 20 dkg étcsoki
- 8 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 db narancs
- 1 teáskanál cukor
- 1 késhegynyi szegfűszeg
Elkészítés:
A narancs héját mosd meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon forrald fel. Húzd le a tűzről, majd pihentesd öt percig, hogy az illatanyagok kioldódjanak, és szűrd le.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig. A kész forró csokit töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjjal vagy narancsdarabokkal, esetleg fahéjjal.

Még több recept