Pillekönnyű narancsos fordított torta kevert tésztából: könnyen elkészíthető és nagyon mutatós
A narancsos fordított torta lényege, hogy a gyümölcsöt a tepsi aljára helyezed, erre öntöd a masszát, majd amikor kisült, kiborítod, így a narancs a tetejére kerül.

narancsos forditott torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű kevert tésztából is nagyon finom édességeket állíthatsz össze, amivel akár egy szülinapost is megörvendeztethetsz. A narancs kis mennyiségben bármilyen süteménybe jól megy, ha pedig a tortának ő lesz a lelke, mindenki odáig lesz érte. Mivel a narancs héja is a sütibe kerül, használj kezeletlen héjú, bio narancsot.

Narancsos fordított torta

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor +2 evőkanál a forma aljára
  • 3 narancs
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.6 dl olaj
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a cukorral, amíg az egész egyenletes, halványsárga színt vesz fel, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá az olajat. Az egyik narancs levét facsard ki, átszűrve add a tojásos cukorhoz, a héját pedig kis lyukú reszelőn reszeld le, és szintén vegyítsd hozzá. A lisztet szitáld egy másik tálba, keverd el a sütőporral, és fokozatosan adagold a tésztához. Egy tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd a forma oldalát és a papírt is kend ki vajjal és szórd meg liszttel. A kivajazott-kilisztezett papírra szórj két evőkanál kristálycukrot. A visszamaradt két narancsot mosd meg, a héjával együtt karikázd fel, és oszd el a tortaforma aljában. Öntsd a tetejére a tésztát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha megsült, egyszerűen borítsd ki egy tálcára, így a narancskarikák a tetejére kerülnek.

Piskótát is készíthetsz naranccsal - még finomabb, ha a tetejét fényes csokimáz fedi.

Ezt is szeretjük