Narancsos-diós piskóta: önmagában is csodás, de tortaalap is lehet
Könnyed tészta sok dióval, intenzív narancsízzel: ez a piskóta mindig jól sikerül.

Narancsos-diós piskóta: önmagában is csodás, de tortaalap is lehet
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

Csodás, házi sampon sűrű hajmosáshoz: nincsenek benne kemikáliák »

Mindenki a nőre figyel fel benned, ha ezt a színt viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, de cseppet sem szokványos narancsos-diós piskóta tésztája pillekönnyű, levegős. Mivel a gyümölcs leve is belekerül, biztosan nem lesz száraz. A tetejére rakhatsz dióbelet, narancsszeleteket, megtöltheted krémmel, vagy akár mázzal is leöntheted.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg tojás
  • 1 db narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A diót vágd kisebb darabokra, majd keverd a sütőporral együtt az átszitált lisztbe. A vajat habosítsd a vaníliás cukorral és a cukorral, tedd hozzá a tojássárgákat, a narancs levét és reszelt héját. Forgasd hozzá a lisztes keveréket, végül pedig a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
 

Töltsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a piskóta széle már elválik az edény oldalától, szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána szeleteld fel.

Blog.hu ajánló