Narancsos, csokichipses madeleine: habkönnyű, francia finomság

Az apró, édes kagylósüti, vagyis a madeleine a franciák nagy kedvence, amit csokival és naranccsal még vonzóbbá tehetsz.

Narancsos, csokichipses madeleine
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Évszázadokkal ezelőtt Franciaországban még a pazar királyi lakomák is elképzelhetetlenek voltak a falatnyi madeleine sütik nélkül. A kagyló alakú finomságért Proust is rajongott. Számtalan ízesítésben készítheted, a vaníliás az alap, de kitűnő a kakaós, és a narancsos-csokis kombináció is. 

Narancsos, csokichipses madeleine

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db narancs
  • 5 dkg chokichips
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport, a csokichipset és a sót. A felolvasztott, de már kihűlt vajat keverd habosra a cukorral, a tojással, add hozzá a narancs levét és reszelt héját. Forgasd hozzá a lisztet, és spatulával óvatosan dolgozd össze.

A kagyló sütőformát kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és kanállal töltsd bele a masszát. Ne rakd teljesen tele, csak félig, mert a süti megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15-20 percig.
 Az amerikaiak kedvenc házi készítésű töltött keksze, a whoopie pie is nagyon finom.

Ezt is szeretjük