Narancsos céklalekvár csupán 3 hozzávalóból
Nagyon egyszerű, és igazán különleges
Így még biztos nem ettél lekvárt sem kenyéren, sem húsok mellé!

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lekvár készítése általában nagyon sok időt elvesz, de ezt a narancsos céklalekvárt, hiába kuriózum, pofonegyszerű lesz elkészíteni.

A befőttesüveget semmiképpen se felejtsd el sterilizálni! A hagyományos sterilizálás macerás lehet, de hála a modern kornak, ez sem tart majd sokáig: az elmosott és kiöblített üvegeket helyezd a mikróba egy percre, vagy tedd be szájjal lefelé fordítva - már szintén kimosva - a mosogatógépbe, és állítsd be a szárító programot. A vízgőz majd sterilizálja.

Narancsos céklalekvár

Hozzávalók 75 dkg püréhez

  • 1 kg cékla
  • 3 db narancs
  • 15 dkg cukor

Elkészítés ideje

Főzés: 2 óra, elkészítés: 20 perc

Elkészítés

A céklát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és héjastól tedd fel főni. Főzd két órán keresztül, közben facsard ki a három narancs levét, amit ne szűrj le. Ha a cékla megfőtt, botmixerrel - vagy turmixgépben - pépesítsd, hogy krémes állaga legyen. Ha nem áll rendelkezésedre mixer, az sem baj, mert a céklát le is reszelheted. A céklapüréhez add hozzá a narancs levét, majd tedd fel főni kis lángon, keverd hozzá a cukrot, és 15 percig rotyogtasd. Miután kiadagoltad a befőttesüvegekbe, fordítsd fejre, tedd félre őket, és hagyd kihűlni.

Ízlés szerint be is fűszerezheted, mialatt összerottyan a massza, de magában is kiváló! Fogyaszd akár kenyéren, akár sült húsok vagy sajtok mellé.

Ezt is szeretjük