Tepsis mustáros, tejfölös tarja nagy adag sajttal - Ebből mindenki kétszer fog szedni

Ez a mustáros, tejfölös tarja családi kedvenc lesz: rengeteg íz találkozik a tepsiben, a hús pedig vajpuhára sül.

Tepsis mustáros, tejfölös tarja nagy adag sajttal - Ebből mindenki kétszer fog szedni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tepsiben sült húsok megunhatatlanok. A rengeteg népszerű változat közül a mustáros, tejfölös tarját is ki kell próbálnod. Tele van üde ízekkel, a sok sajt a tetején pedig még extrábbá teszi a laktató, kiadós egytálételt. Ha még több időt spórolnál, süsd krumpliágyon, és akkor nem kell hozzá külön köret.

Mustáros-tejfölös tarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg tarja
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Ha kell, szeleteld fel. Keverd össze egy zárható edényben a tejfölt a zúzott fokhagymával, a mustárral, ízlés szerinti sóval, borssal, majd rakd bele a hússzeleteket. Zárd le, és pácold a tarját a hűtőben legalább négy órán keresztül, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted a tejfölös keverékben.
 

Sütés előtt közvetlenül rakd át a hússzeleteket egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, öntsd rá a maradék tejfölt, és tégy a tetejére rozmaringot. Told 180 fokos sütőbe, és süsd 40 percen át, majd szórd rá a reszelt sajtot. Süsd még körülbelül 30 percig. Amikor a hús már puha, és a sajt szép piros, vedd ki a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük