Fantasztikus, mustáros szószban sült sertésszelet: csábító falatok kevés munkával

Ha finom szaftos, omlós húsra vágysz, a mustáros szószban sült sertésszelet biztos befutó lehet.

mustaros-sertesszelet
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejszín és a mustár együtt csodás, hát még borral megbolondítva. A szósz kellemesen selymes lesz. Akár ebédre, akár vacsorára remek választás, és csak pár perc összedobni. A szárazabb karaj és a zsírosabb sertéscomb is kitűnő hozzá. 

Mustáros szószban sült sertésszelet

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál magos mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. Kevés olajon dinszteld meg. Rakd rá a húst, és oldalanként süsd két-három percig. Adj hozzá kevés vizet, és főzd 15-20 percig. 
 

A mustárt keverd össze a tejszínnel, sóval, szerecsendióval, és locsold a húsra. Főzd kis lángon még körülbelül 30-40 percig, közben locsolgasd a borral. Amikor a sertés puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a tűzről. Petrezselyemmel megszórva kínáld. 
A sertésből készült pörkölt is isteni, főleg, ha bográcsban készíted. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük