Fantasztikus, mustáros szószban sült sertésszelet: csábító falatok kevés munkával
Ha finom szaftos, omlós húsra vágysz, a mustáros szószban sült sertésszelet biztos befutó lehet.
A tejszín és a mustár együtt csodás, hát még borral megbolondítva. A szósz kellemesen selymes lesz. Akár ebédre, akár vacsorára remek választás, és csak pár perc összedobni. A szárazabb karaj és a zsírosabb sertéscomb is kitűnő hozzá.
Mustáros szószban sült sertésszelet
Hozzávalók
- 1 kg sertéscomb vagy sertéskaraj
- 3 dl tejszín
- 3 evőkanál magos mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sertéshúst öblítsd le, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékonyabb szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint. A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. Kevés olajon dinszteld meg. Rakd rá a húst, és oldalanként süsd két-három percig. Adj hozzá kevés vizet, és főzd 15-20 percig.
A mustárt keverd össze a tejszínnel, sóval, szerecsendióval, és locsold a húsra. Főzd kis lángon még körülbelül 30-40 percig, közben locsolgasd a borral. Amikor a sertés puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a tűzről. Petrezselyemmel megszórva kínáld.
A sertésből készült pörkölt is isteni, főleg, ha bográcsban készíted.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept