Mustáros pácban érlelt csirkecomb: a bőre szép fényes és jó ropogós lesz
A mustáros, pácolt csirkecomb fantasztikus hétvégi főfogás. A zamatos, szaftos hús leesik a csontról.

Mustáros pácban érlelt csirkecomb: a bőre szép fényes és jó ropogós lesz
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

A 43 éves színésznő nem öregszik: Milla Jovovich olyan szép, mint 20 éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha olyan laktató, finom ételt tennél hétvégén az asztalra, amivel nincs sok macera, a sült csirkecomb jó megoldás lehet. Ha kicsit felturbózod, igazán fenséges lesz. Csak elő kell készíteni a húst, és összedobni a pácot. Pácold hosszabb ideig, hogy jó omlós és zamatos legyen a csirkecomb. 

Mustáros, pácolt csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. A mustárt, az olajat, a fehérbort, a sót, a borsot, a rozmaringot és az apróra vágott hagymát jól keverd össze egy edényben. Rakd bele a csirkét, és takard le. A húst legalább két órán át pihentesd a pácban, de akár egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben hagyhatod.
 

Tedd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, öntsd rá a maradék páclevet, és told előmelegített sütőbe. Fedd le alufóliával, 30 percig puhítsd 170 fokon, majd vedd le róla a fóliát. Told vissza, és süsd magasabb hőfokon addig, amíg a csirke bőre szép piros nem lesz. Ez még körülbelül 15 perc. Közben többször locsold meg a combokat. 

Ezt is szeretjük