Mustáros pácban érlelt csirkecomb: a bőre szép fényes és jó ropogós lesz
A mustáros, pácolt csirkecomb fantasztikus hétvégi főfogás. A zamatos, szaftos hús leesik a csontról.

Mustáros pácban érlelt csirkecomb: a bőre szép fényes és jó ropogós lesz
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha olyan laktató, finom ételt tennél hétvégén az asztalra, amivel nincs sok macera, a sült csirkecomb jó megoldás lehet. Ha kicsit felturbózod, igazán fenséges lesz. Csak elő kell készíteni a húst, és összedobni a pácot. Pácold hosszabb ideig, hogy jó omlós és zamatos legyen a csirkecomb. 

Mustáros, pácolt csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, az esetleges szőröket távolítsd el. A mustárt, az olajat, a fehérbort, a sót, a borsot, a rozmaringot és az apróra vágott hagymát jól keverd össze egy edényben. Rakd bele a csirkét, és takard le. A húst legalább két órán át pihentesd a pácban, de akár egy egész éjszakán át a fűszeres keverékben hagyhatod.
 

Tedd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, öntsd rá a maradék páclevet, és told előmelegített sütőbe. Fedd le alufóliával, 30 percig puhítsd 170 fokon, majd vedd le róla a fóliát. Told vissza, és süsd magasabb hőfokon addig, amíg a csirke bőre szép piros nem lesz. Ez még körülbelül 15 perc. Közben többször locsold meg a combokat. 

Ezt is szeretjük