Mustáros-fokhagymás tarja

Ezt grillen, serpenyőben és sütőben is elkészítheted

Ha grillpartit szervezel, a mustáros-fokhagymás tarját ne hagyd ki!

nagykep?cikkid=160671&kep=mustaros-tarja1
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kezdő vagy a grillezésben, a tarja pont neked való. Mivel elég zsíros, nem kell attól tartanod, hogy sütés közben kiszárad. Csonttal vagy csont nélkül is készítheted. Ha nincs kéznél grillsütő, megsütheted forró olajban vagy tepsiben. Tálaláskor a húst reszelt sajttal is megszórhatod.

nagykep?cikkid=160671&kep=mustaros-tarja
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Mustáros-fokhagymás tarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg tarja
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • római kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, finoman klopfold ki. Az egy-másfél centi vastag hús az ideális. A széleket és az inas részt vágd be, így nem ugrik össze sütés közben. A páchoz zúzd össze a fokhagymát, adj hozzá pirospaprikát, köményt, sót, borsot, mustárt. Keverj olívaolajat a fűszerekhez, majd alaposan masszírozd be vele a húsokat. Fedd le, és tedd a hűtőbe. Négy-öt órát mindenképpen pácold, de egy egész napon át is érlelheted.

A húst akkor tedd grillre, ha izzik a parázs. Minél vékonyabb a tarja, annál gyorsabban kell sütni. A húsra önts a maradék pácléből. Ha az alja szép barnás színt kap, fordítsd meg. Körülbelül tíz-tíz percig süsd mindkét oldalát. Ha jobban ízlik, kellemesen kormos is lehet. Sütés után várj tíz percig, csak utána kínáld. Ha sütőben készíted, érdemes olajban néhány percig elősütni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük