Mustáros-fokhagymás tarja
Ezt grillen, serpenyőben és sütőben is elkészítheted
Ha grillpartit szervezel, a mustáros-fokhagymás tarját ne hagyd ki!

nagykep?cikkid=160671&kep=mustaros-tarja1
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nőies, 1 perces frizurák a sztárok kedvenc fodrászától: rém egyszerűek, amikkel bárki megbirkózik otthon »

Ez a ruhadarab kincset ér 50 év felett: a fekete nadrág sokoldalú és szupernőies »

Napi 6 perc edzés a puha alhas feszesítésére: formába hoz, ha elengedted magad nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kezdő vagy a grillezésben, a tarja pont neked való. Mivel elég zsíros, nem kell attól tartanod, hogy sütés közben kiszárad. Csonttal vagy csont nélkül is készítheted. Ha nincs kéznél grillsütő, megsütheted forró olajban vagy tepsiben. Tálaláskor a húst reszelt sajttal is megszórhatod.

nagykep?cikkid=160671&kep=mustaros-tarja
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Mustáros-fokhagymás tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg tarja
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • római kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, finoman klopfold ki. Az egy-másfél centi vastag hús az ideális. A széleket és az inas részt vágd be, így nem ugrik össze sütés közben. A páchoz zúzd össze a fokhagymát, adj hozzá pirospaprikát, köményt, sót, borsot, mustárt. Keverj olívaolajat a fűszerekhez, majd alaposan masszírozd be vele a húsokat. Fedd le, és tedd a hűtőbe. Négy-öt órát mindenképpen pácold, de egy egész napon át is érlelheted.

A húst akkor tedd grillre, ha izzik a parázs. Minél vékonyabb a tarja, annál gyorsabban kell sütni. A húsra önts a maradék pácléből. Ha az alja szép barnás színt kap, fordítsd meg. Körülbelül tíz-tíz percig süsd mindkét oldalát. Ha jobban ízlik, kellemesen kormos is lehet. Sütés után várj tíz percig, csak utána kínáld. Ha sütőben készíted, érdemes olajban néhány percig elősütni.

Ezt is szeretjük