Mustáros-fokhagymás tarja
Ezt grillen, serpenyőben és sütőben is elkészítheted
Ha grillpartit szervezel, a mustáros-fokhagymás tarját ne hagyd ki!

Mustáros-fokhagymás tarja
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák őszre: 3 stílus, ami nagyon divatos lesz »

A modelleknek sem könnyű: néha kifog rajtuk a cipő vagy a ruha »

Egy ruhadarab, amin nem kell sokat gondolkodni: ilyen nőies tud lenni az overall »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kezdő vagy a grillezésben, a tarja pont neked való. Mivel elég zsíros, nem kell attól tartanod, hogy sütés közben kiszárad. Csonttal vagy csont nélkül is készítheted. Ha nincs kéznél grillsütő, megsütheted forró olajban vagy tepsiben. Tálaláskor a húst reszelt sajttal is megszórhatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg tarja
  • 2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • római kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját mosd meg, finoman klopfold ki. Az egy-másfél centi vastag hús az ideális. A széleket és az inas részt vágd be, így nem ugrik össze sütés közben. A páchoz zúzd össze a fokhagymát, adj hozzá pirospaprikát, köményt, sót, borsot, mustárt. Keverj olívaolajat a fűszerekhez, majd alaposan masszírozd be vele a húsokat. Fedd le, és tedd a hűtőbe. Négy-öt órát mindenképpen pácold, de egy egész napon át is érlelheted.

A húst akkor tedd grillre, ha izzik a parázs. Minél vékonyabb a tarja, annál gyorsabban kell sütni. A húsra önts a maradék pácléből. Ha az alja szép barnás színt kap, fordítsd meg. Körülbelül tíz-tíz percig süsd mindkét oldalát. Ha jobban ízlik, kellemesen kormos is lehet. Sütés után várj tíz percig, csak utána kínáld. Ha sütőben készíted, érdemes olajban néhány percig elősütni.

Ezt is szeretjük