Szuperomlós sült csirkecomb ropogós bőrrel: mustáros-citromos pácban pihen sütés előtt

Nagyon finom lesz a csirkecomb, ha kisütés előtt mustáros-citromos pácban tartod, a bőrét pedig a végén ropogósra pirítod.

citromos mustaros csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha igazán finom csirkecombot szeretnél készíteni, kisütés előtt tartsd valamilyen pikáns pácban, mint például ez a mustáros-citromos keverék! Érdemes akár több órát is benne hagyni, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Karakteres ízű dijoni mustárral az igazi.

Mustáros-citromos csirkecomb

Hozzávalók 5 személyre

  • 5 egész csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kapor
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 citrom leve és reszelt héja
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan sózd be. A pác hozzávalóit keverd össze: a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet és a borsot. Kend le a combokat ezzel a keverékkel lehetőleg úgy, hogy a bőrük alá is juttass belőle, és letakarva pihentesd őket a hűtőben négy-hat órát. A combokat semmiféleképpen ne fémedénybe tedd, hanem porcelánba vagy jénaiba. A pihentetési idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, tegyél melléjük néhány szép szál kaprot, takard le alufóliával, és süsd őket 200 fokon egy órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és további negyedóra alatt pirítsd a bőrüket ropogósra.

Nem csak a húst érdemes pácolni: a gomba is finomabb, ha elkészítés előtt az illatos lében tartod.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük