Mustáros pácban érlelt csirkemell baconbe tekerve, tepsiben sütve
A pikáns, baconbe tekert, mustáros csirkefalatok kiváló főszereplői bármilyen családi étkezésnek.

Mustáros pácban érlelt csirkemell baconbe tekerve, tepsiben sütve
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Éveket letagadhat a 45-ből: Kate Moss új frizurája telitalálat »

Hatékonyabb, mint a citromos víz: ezt idd, ha lassú az anyagcseréd »

5 szupernőies frizura Palvin Barbitól: a félhosszú fazon és a retró göndörség is jól áll neki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mustáros pác csodát művel a csirkével, fantasztikusan zamatos és finom omlós lesz tőle a hús. Főleg, ha hosszú ideig pihenteted a fűszeres keverékben. A göngyölt csirke belsejébe ízlés szerint tölthetsz sajtot, gyümölcsöt vagy akár zöldséget is. Sütheted sütőben vagy serpenyőben, attól függően, hogy mennyi időt szánsz az ételkészítésre. A tetejére szórhatsz még szezámmagot vagy zöldfűszert.

Mustáros-baconös csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 ág rozmaring
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket mosd meg, csepegtesd le róluk a vizet, szeleteld vékonyra, és sózd meg ízlés szerint. Az olajat keverd össze mustárral, apróra vágott vöröshagymával, borssal, aprított petrezselyemmel és rozmaringgal. Forgasd bele a csirkemellet, takard le, tedd a hűtőbe, és hagyd a pácban legalább két-három órán keresztül.
 

Pihentetést követően göngyöld fel, és tekerd körbe baconnel. Megsütheted kevés olajban egy teflonserpenyőben, de akár zsiradékkal kikent tepsibe is rakhatod. Utóbbi esetben önts alá kevés vizet, és 190 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Bárhogy készíted, forgasd meg, hogy minden oldala egyformán piruljon.

Ezt is szeretjük