Mozzarellával, paradicsommal töltött csirkemell ropogós bundában
Ha szereted a capresét, vagyis a paradicsomot mozzarellával, akkor töltsd csirkébe is. Ropogós panírral fantasztikus.
Csirkemellet rengeteg módon készíthetsz és tölthetsz: a mozzarellás, paradicsomos változat mediterrán, nyárias és nagyon ízletes. Ha panírba forgatod, a rántott hús szerelmeseinek is kedvezel. Süsd meg tepsiben, hogy ne szívja magát tele olajjal.
Mozzarellával, paradicsommal töltött csirkemell
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 2 db paradicsom
- 2 ág kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
A panírhoz
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 db tojás
Elkészítés:
A melleket tisztítsd meg, és hosszában vágd ketté. Kicsit klopfold ki, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paradicsomot és a lecsepegtetett mozzarellát vágd kisebb darabokra, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg bazsalikommal, és oszd el a hússzeleteken. Csavard fel, tűzd össze hústűvel, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd a csirkét előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, szórj mindegyikre kakukkfüvet, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Süsd 190 fokon 40 percig, közben forgasd a húst. Amikor a csirke puha, a panír ropogós, kiveheted a sütőből.
Nyáron sütőben sült újkrumplival is tálalhatod a töltött, rántott húst.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept