Mozzarellával, paradicsommal töltött csirkemell ropogós bundában
Ha szereted a capresét, vagyis a paradicsomot mozzarellával, akkor töltsd csirkébe is. Ropogós panírral fantasztikus.

paradicosmmal-mozzarellaval-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csirkemellet rengeteg módon készíthetsz és tölthetsz: a mozzarellás, paradicsomos változat mediterrán, nyárias és nagyon ízletes. Ha panírba forgatod, a rántott hús szerelmeseinek is kedvezel. Süsd meg tepsiben, hogy ne szívja magát tele olajjal.  

Mozzarellával, paradicsommal töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 db paradicsom
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj

A panírhoz

  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A melleket tisztítsd meg, és hosszában vágd ketté. Kicsit klopfold ki, majd ízlés szerint sózd, borsozd. A paradicsomot és a lecsepegtetett mozzarellát vágd kisebb darabokra, locsold meg kevés olívaolajjal, szórd meg bazsalikommal, és oszd el a hússzeleteken. Csavard fel, tűzd össze hústűvel, és panírozd be a szokásos módon. Forgasd a csirkét előbb a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. 

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, szórj mindegyikre kakukkfüvet, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Süsd 190 fokon 40 percig, közben forgasd a húst. Amikor a csirke puha, a panír ropogós, kiveheted a sütőből. 
Nyáron sütőben sült újkrumplival is tálalhatod a töltött, rántott húst. 

Ezt is szeretjük