Ropogós montenegrói tepsis krumpli - Egy recept, amely minden eddigit túlszárnyal
Egyértelmű, ez a tepsis krumplik királya. Pillanatok alatt rákapsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A montenegrói tepsis krumpli a vékony, fűszeres bundától fantasztikusan ízletes lesz. Önmagában, mártogatóssal vagy köretként is remekül megállja a helyét. Nagy előnye, hogy mivel sütőben sül, nem lesz olajszag az egész lakásban. Hátránya viszont, hogy képtelenség abbahagyni.

Montenegrói tepsis krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 3 evőkanál kukoricadara
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpaprikát, a sót, és az olajat, majd keverd össze a krumplival. Pakold zsiradékkal megkent tepsibe, dobj még hozzá kettévágott fokhagymagerezdeket és rozmaringot is.

Ha szereted, más fűszernövényt is rakhatsz a krumplihoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 200-220 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a krumpli kívül szép piros, ropogós, belül viszont puha. Kínálj hozzá saját készítésű mártogatóst, salátát!
 

Ezt is szeretjük