Omlós, mogyoróvajas házi keksz mindössze 3 hozzávalóból
Az omlós, mogyoróvajas házi keksz egy igazi mentőötlet időzavarban, hisz pikk-pakk elkészül, és mennyei.
Az amerikai konyha egyik legkedveltebb hozzávalója a mogyoróvaj. Különlegessége, hogy édesen és sósan egyaránt fogyasztják. Nemcsak kenyérre kenve kitűnő, próbáld ki sütikben is. A liszt nélkül készülő, mogyoróvajas házi kekszet mártsd olvasztott étcsokiba, vagy tegyél rá dzsemet. Az alaprecepten kedvedre változtathatsz, ízesítheted vaníliával, feldobhatod aszalványokkal. A sütis dobozban sokáig omlós marad.
Mogyoróvajas keksz recept
Hozzávalók 20 darabhoz
- 1 bögre mogyoróvaj
- 1 bögre cukor
- 1 db tojás
Elkészítés:
A mogyoróvajat, a cukrot és a tojást keverd krémesre botmixer segítségével. Gyúrj kis gombócokat a tésztából, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le őket a kezeddel vagy egy kanállal. A tetejüket díszítheted még villával, nyomhatsz a kekszek közepébe egy szem mandulát vagy mogyorót. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 12 perc alatt.
Vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról, mert a keksz melegen könnyen törik.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció