Omlós, mogyoróvajas házi keksz mindössze 3 hozzávalóból

Az omlós, mogyoróvajas házi keksz egy igazi mentőötlet időzavarban, hisz pikk-pakk elkészül, és mennyei.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai konyha egyik legkedveltebb hozzávalója a mogyoróvaj. Különlegessége, hogy édesen és sósan egyaránt fogyasztják. Nemcsak kenyérre kenve kitűnő, próbáld ki sütikben is. A liszt nélkül készülő, mogyoróvajas házi kekszet mártsd olvasztott étcsokiba, vagy tegyél rá dzsemet. Az alaprecepten kedvedre változtathatsz, ízesítheted vaníliával, feldobhatod aszalványokkal. A sütis dobozban sokáig omlós marad. 

mogyorovajas-kekszek

Mogyoróvajas keksz recept

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 1 bögre mogyoróvaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A mogyoróvajat, a cukrot és a tojást keverd krémesre botmixer segítségével. Gyúrj kis gombócokat a tésztából, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és kicsit lapítsd le őket a kezeddel vagy egy kanállal. A tetejüket díszítheted még villával, nyomhatsz a kekszek közepébe egy szem mandulát vagy mogyorót. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 12 perc alatt.
Vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról, mert a keksz melegen könnyen törik.

mogyorovajas-keksz-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük