Villámgyors, omlós mogyoróvajas keksz
Ki tudna ellenállni a sütisdoboz csábításának, ha az mogyoróvajas keksszel van tele?
A mogyoróvajas keksz az amerikai gyerekek nagy kedvence, melynek elkészítése a karácsonyi készülődés fontos része. Ha puhábban szereted, edd meg rögtön a sütés napján. Ha keményebb kekszre vágysz, várj egy-két napig! Van otthon banán? Azzal is tálalhatod.
Mogyoróvajas keksz
Hozzávalók 24 személyre
- 40 dkg mogyoróvaj
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
Elkészítés:
Keverd össze a cukrot a szobahőmérsékletű mogyoróvajjal, majd egyenként add hozzá a tojásokat. Ha van otthon, tégy hozzá darált vagy vágott mogyorót, dobd fel csoki- vagy gumicukor-darabkákkal. Akkor jó a massza, ha kicsit krémes.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztából formázz diónyi nagyságú golyókat, és pakold őket egymástól kicsit nagyobb távolságra. Lapítsd el mindegyiket egy villával, kedvedre formázhatod, sőt, bevetheted a sütipecsétedet is. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 10-12 perc alatt. A kekszeket hagyd a sütőrácson kihűlni, majd fogyasztásig tárold dobozban.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció