Mogyoróvajas blondie színes cukorkákkal - Ezt a locsolók is imádják
A brownie-rajongók a fehér csokis változatnak, a blondie-nak sem tudnak ellenállni.
Az amerikaiak nagy kedvence ez az egyszerű kevert süti. A tömény, szaftos csokis finomság szőkén legalább olyan jó, mint barnán. A mogyoróvajas blondie-t tíz perc alatt összedobod, és a sütés sem tart hosszú ideig.
A kiváló édesség tésztájába keverhetsz még diót vagy bogyós gyümölcsöket. A blondie-t csak úgy tudod elrontani, ha túlsütöd. Akkor a legjobb, ha szinte szétolvad a szádban. Fagyival, öntettel tálalva még vonzóbb!
Mogyoróvajas blondie
Hozzávalók:
- 20 dkg mogyoróvaj
- 16 dkg liszt
- 16 dkg barna cukor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg színes cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- csipet só
Elkészítés ideje: 35 perc
A mogyoróvajat keverd habosra a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojást. Forgasd hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül tedd hozzá az apróra vágott csokoládét és a színes cukrot.
Egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyenletesen simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Akkor jó, ha beleszúrsz egy hústűt vagy kést, és a tészta már nem ragad rá. Ha elsőre kicsit lágynak tűnik, ne lepődj meg, amire kihűl, tökéletes lesz az állaga.